Público
Público

La revista 'L'Avenç' torna l'octubre amb Simona Škrabec com a directora

El retorn "és possible" gràcies especialment a l'aportació econòmica "decisiva" d'un particular i el suport de la Generalitat. La publicació havia abandonat els quioscos el març passat després de 46 anys d'història i 500 números

La nova directora de la revista 'L'Avenç', l'escriptora i tradutora Simona Škrabec
La nova directora de la revista 'L'Avenç', l'escriptora i tradutora Simona Škrabec. L'Avenç / ACN

La revista L'Avenç tornarà a publicar-se a partir de l'octubre després de cinc mesos d'absència. Els impulsors del nou projecte afirmen que la publicació manté l'orientació i la periodicitat mensual, i que "és possible" gràcies a la "complicitat" de diversos actors, principalment l'aportació econòmica "decisiva" d'un particular i el suport de la Generalitat de Catalunya.

El número 501 de la revista fundada el 1977 arriba després que al març es públiques el número 500. L'entrega presenta capçalera renovada i nou disseny de portada, però s'hi mantindran moltes de les seccions i col·laboradors habituals, a la vegada que se n'hi aniran incorporant de nous.

Portada del número 501 de la revista 'L'Avenç'
Portada del número 501 de la revista 'L'Avenç'. L'Avenç / ACN

L'escriptora i traductora Simona Škrabec serà la nova directora, convertint-se en la primera dona al capdavant els 46 anys d'història de la publicació. Al Consell de Redacció també s'hi troben el periodista David Fernàndez, l'escriptor Julià Guillamon, l'escriptora Cristina Masanés, l'escriptor Jordi Puntí i la periodista i fotògrafa Ana Sánchez. Carla Riera exercirà de cap de redacció.

D'altra banda, L'Avenç continuarà publicant el suplement Plecs d'Història Local quatre cops l'any, gràcies al suport de l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. Amb periodicitat anual també publicarà el butlletí del MUHBA. Museu d'Història de Barcelona, així com la revista de llengua i literatura Els Marges'. I continua la publicació de llibres en les sèries Literatures, Assaig i L'Accent.

Un impàs per a 'L'Avenç'

El març passat s'anunciava la publicació de l'últim número de la revista, que va sortir amb un tiratge molt més nombrós de l'habitual, fins a 6.000 exemplars. Durant aquest impàs L'Avenç ha mantingut una pàgina web renovada i ha continuat publicant llibres de literatura i assaig.

En aquell moment ja s'explicava que amb l'anunci de la interrupció de la publicació s'havien iniciat converses amb representants de les administracions públiques i la societat civil per valorar la continuïtat en el futur. Finalment, s'ha pogut materialitzar cinc mesos després del darrer número.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?