Público
Público
desescalada

Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns després d'un descens de la incidència de casos

El Departament remarca que cal extremar la vigilància a la capital, el Baix Segrià i les Garrigues. Salut també proposarà al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries metropolitanes i Barcelona ciutat passin a la fase 2 el 8 de juny, i el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran, a la fase 3.

Imatge de gent caminant per l'Eix Comercial de Lleida, el 18 de maig del 2020. SALVADOR MIRET / ACN
Imatge de gent caminant per l'Eix Comercial de Lleida, el 18 de maig del 2020. SALVADOR MIRET / ACN

acn

El Departament de Salut proposarà aquest dijous al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2 a partir del 8 de juny, segons han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria. Salut ja ho va plantejar dilluns, però condicionat a l'evolució de l'epidèmia. Passats uns dies, s'ha constatat una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. A més, les cadenes de transmissió estan identificades i es fa el seguiment del 100% dels contactes. Tot i això, les mateixes fonts remarquen que cal extremar la vigilància en tres zones concretes: Lleida ciutat, el Baix Segrià i les Garrigues.

Els casos han baixat de 38,4 a 25,4 per 100.000 habitants 

En una reunió bilateral aquesta tarda amb el Ministeri de Sanitat, Salut també demanarà que Barcelona i les dues regions sanitàries metropolitanes passin el 8 de juny a la fase 2, i que el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passin a la fase 3.

Després que un augment de casos descartés el pas de Lleida a la fase 2 l'1 de juny, dilluns la conselleria ja va informar que l'evolució era bona i que es considerava que la regió estava en condicions per passar a la fase 2 de desescalada. 

Es mantenen els plans d'acció en sectors concrets, com els escorxadors i el col·lectiu de temporers

Pel que fa a les tres zones a les quals Salut demana extremar les precaucions -Lleida, les Garrigues i el Baix Segrià-, l'objectiu és seguir amb plans d'acció que ja s'han posat en marxa en àmbits concrets, com ara al sector dels escorxadors o amb els temporers que s'han desplaçat a aquestes zones per treballar a la campanya de la fruita.