Público
Público
desescalada coronavirus

Salut confirma set brots actius de coronavirus a la regió sanitària de Lleida

Els brots sumen, com a mínim, un centenar d'afectats. S'han detectat casos en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària de la Segarra; en una residència de Lleida i Salut també fa seguiment d'un brot comunitari a la capital del Segrià.

Imatge de la porta d'entrada a la residència Castrillón de Lleida, el 23 de juny del 2020. ACN/Laura Cortés
Imatge de la porta d'entrada a la residència Castrillón de Lleida, el 23 de juny del 2020. ACN/Laura Cortés

públic i acn

El Departament de Salut ha confirmat set brots actius de coronavirus a la regió sanitària de Lleida que sumen, almenys, un centenar de positius. S'han detectat en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària de la Segarra; en una residència -que no és de gent gran- de Lleida i Salut també està fent seguiment d'un brot comunitari a la capital del Segrià.

Aquests brots se sumen al de la residència de gent gran Castrillon de Lleida 18 positius -13 residents i 5 treballadors-, que en aquest cas "està controlat", segons ha assenyalat la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny. D'altra banda, l'Hotel Rambla de Lleida i la Manreana de Juneda acullen 99 persones en aïllament, més d'una seixantena de les quals han donat positiu per Covid-19.

251 casos de coronavirus nous a la regió sanitària de Lleida

Farreny ha explicat que els set brots actius sumen, com a mínim, un centenar de positius però ja ha advertit que aquesta xifra "anirà en augment perquè es van estudiant cadascun dels brots". La gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran ha explicat que Salut porta fent seguiment des de fa setmanes dels brots en tres empreses fruiteres del Segrià i en una empresa agroalimentària de la Segarra. En aquesta darrera, ha detallat que s'han reduït els casos respecte a la setmana passada.

Pel que fa al brot comunitari de la ciutat de Lleida, s'ha originat en un bloc de pisos i s'ha produït transmissió entre diferents habitatges de l'immoble, segons Farreny. En aquest cas, el Departament està estudiant els casos des de divendres de la setmana passada.

Divina Farreny ha explicat que entre el 21 i el 27 de juny s'han confirmat 251 positius de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, 155 dels quals van tenir els primers símptomes durant la darrera setmana. Així mateix, ha remarcat que el 40% d'aquests 251 casos no presenten símptomes.

Davant dels brots que van aparéixer la setmana passada a Lleida, la consellera de Salut, Alba Vergés, va descartar que Catalunya tornés al model de fases i va assegurar que es prendrien les mesures necessàries per controlar els possibles brots de coronavirus que puguin aparèixer.

A més dels casos de Lleida, aquest dimarts la guarderia Cucuruga d'Esparreguera (Barcelona) ha tancat després que aquest divendres donés positiu un dels quatre alumnes que acollia el centre des de la seva reobertura el passat 9 de juny, segons va informar aquest divendres l'Ajuntament en un comunicat. I el Departament de Salut també ha confirmat l'existència de quatre positius en una empresa agroalimentària d'Avinyó, al Bages.