Público
Público
REBROT CORONAVIRUS

Tornen a pujar els positius de coronavirus, després de tres dies amb xifres a la baixa

En total, se n'han registrat 721, per damunt dels 590 del dia anterior. Gairebé tres de cada quatre casos es concentren a Barcelona i les dues regions metropolitanes. En canvi, els positius cauen força a Lleida. A més a més, hi ha vuit morts més. 

Una imatge de les urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. ACN
Una imatge de les urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. ACN

PÚBLIC

Després de tres dies amb xifres de positius que anaven a la baixa, Catalunya torna a experimentar un repunt en els contagis de coronavirus, segons les dades que reporta diàriament el Departament de Salut. En concret, la xifra total de positius s'eleva aquest dimecres a 84.942 des de l'inici de la pandèmia, el que suposa 721 més que ahir. Dimarts, en canvi, se n'havien comunicat 590. Amb tot, no s'arriba als 755 anunciats dilluns. A més a més, la xifra de morts ha augmentat en vuit i arriba als 12.652. A nivell territorial, les noves víctimes són de Barcelona ciutat (2), Catalunya Central (2), Lleida (1), Terres de l'Ebre (1), regió metropolitana sud (1) i regió metropolitana nord (1).

Barcelona i les dues regions metropolitanes acumulen 523 dels nous positius, el que suposa el 72,5% del total. En concret, se n'han registrat 235 més a la capital (92 més que ahir), 162 de nous a la metropolitana nord (21 més) i 126 a la metropolitana sud (51 més). En canvi, a la regió sanitària de Lleida s'ha passat de 92 casos a només 40, mentre que creixen els positius a la Catalunya Central, on s'arriba als 86.