Público
Público

L’indie-pop d’Eloi Duran guanya el Premi Sona9 2023

L'artista d'indie-folk Núria Duran ha quedat en segona posició i la banda d'electropop Sosun.dance en tercera i s’endú el Premi Èxit

El cantant Eloi Duran a la final del Sona9 a la sala Luz de Gas - Pere Francesch / ACN

ACN

L’indie-pop del tarragoní Eloi Duran ha guanyat el Premi Sona9 2023, que consta d’un enregistrament i edició digital d’un EP (4 cançons), gravació d’un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya, la signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia discogràfica pactada amb l’artista, campanya de publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock, quan s'hagi publicat el disc i gira de concerts als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, Festes de Santa Tecla de Tarragona i al FiM de Vila-seca i al Capsa Music Festival de Tarragona, entre d’altres. En la 23a edició hi han participat 127 grups i cantants.

“Portem molt temps treballant en aquest projecte i rebre aquest reconeixement és un honor”, ha manifestat en declaracions a l’ACN. Ha indicat que ara toca assimilar i decidir cap on es volen dirigir. També ha reconegut que tenen la motivació per fer un disc més llarg amb un concepte més desenvolupat, però no hi ha res pensat encara, hi ha idees.

https://twitter.com/iCatfm/status/1724903060294791654

Duran ha defensat a la final del Sona9 la seva música que ha definit com a “indie pop que cura el cor". Un estil que barreja la cançó d'autor i l'indie pop electrònic. Els seus referents són Ferran Palau, Magalí Datzira o Arlo Parks i l'electrònica de Maria Arnal o B1n0.

El que veig quan miro (autoeditat, 2023) és el segon EP d'Eloi Duran i s'ha publicat aquest maig de 2023. Està produït pel Pau Vinyals i el formen set cançons. Recentment, l'ha preestrenat a la FIM (Fira de música emergent i familiar) de Vila-seca i al Festival Límbic de Sitges. El divendres 12 de maig va fer el concert de presentació de l'EP a la sala Harlem Jazz Club de Barcelona.

https://www.youtube.com/watch?v=i2FL8UZSGJI

L'artista d'indie-folk Núria Duran ha quedat en segona posició

En segona posició ha quedat Núria Duran, una artista barcelonina que fa deu anys que converteix les seves vivències en cançons. El seu projecte en solitari es va iniciar amb la cançó d'autor i el pop i amb el temps hi ha afegit pinzellades d'un folk íntim, a més de combinar l’anglès i el català en els seus concerts.

Duran s’acompanya d’una guitarra elèctrica i una acústica, però actualment actua en format duet amb el guitarrista Deiv i a trio amb el Tomeu Juan Fuster a la percussió i segones veus. Combinacions que potencien l’estil folk i rock de les seves cançons.

https://www.youtube.com/watch?v=tIzhhr8BL6g

Sosun.dance, en tercera posició

Sosun.dance, que ha quedat en tercera posició, és un grup d’electro-pop hi-energy de Barcelona format per Estel Boada (aka Kaguda Yura) a la veu, Daniel Moreno (aka Llança Sosun) a les bases electròniques, Albert Sánchez (aka El de Cornellà) als visuals i Alex Urán (aka Nakarat Tarakan) com a ballarina. Format l’any 2018, Sosun.dance ha actuat en directe a escenaris i festivals com el MEMEFEST (CCCB, Barcelona), el BAM (Fabra i Coats, Barcelona), el CRACK (Roma, Itàlia), BalconyTV (MNAC, Barcelona), la Sala Apolo (Barcelona), Razzmatazz (Barcelona), la Jazzcava (Vic), Freedonia, les festes de Gràcia i de Poblesec, entre altres.

https://www.youtube.com/watch?v=ails-PurMgc

A més, ha publicat els singles Kamins, Croissant, Amunt, amunt, amunt! i Makinetis Love amb el segell Santa Tecla Records. Amb melodies que beuen de l’electro-pop dels 80, Sosun.dance fa ballar al ritme de coreografia.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?