Público
Público
PLE DEL PARLAMENT

Aragonès exigeix al Govern espanyol l'obligatorietat del teletreball per fer front a la pandèmia

El vicepresident assegura en el ple de la Diputació Permanent del Parlament que hi haurà restriccions "fins que la vacuna permeti la immunitat". La consellera de la Presidència, Meritxel Budó, també alerta de les "dades preocupants" de la Covid-19 i torna a cridar a la ciutadania a la "coresponsabilitat".

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, durant la sessió de la Diputació Permanent del Parlament d'aquest dimecres revisant documentació al seu escó.
El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, durant la sessió de la Diputació Permanent del Parlament d'aquest dimecres revisant documentació al seu escó. Bernat Vilaró / ACN

públic

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que en els propers mesos a Catalunya es produiran noves restriccions i flexibilitzacions de l'activitat fins que la vacunació contra la Covid-19 permeti garantir la immunitat de grup. En una compareixença a la Diputació Permanent del Parlament, Aragonès ha pressionat l'Estat perquè fixi l'obligatorietat del teletreball en totes les feines on sigui possible i ofereixi ajuts directes als sectors afectats per les restriccions i no es limiti a prendre "mesures fiscals i tributàries". La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha alertat que les actuals dades de contagis són "preocupants" i ha fet una crida a la corresponsabiltiat de la ciutadania.

El PSC ha respost les exigències d'Aragonès al Govern espanyol reclamant al Govern de la Generalitat que deixi de "centrifugar responsabilitats" en la gestió de la pandèmia i que comenci a impulsar ajuts "amb els fons que tenen, com altres comunitats han fet". D'altra banda, la portaveu, Eva Granados, ha demanat el detall d'on s'han destinat els recursos fins ara. Ha lamentat que el Govern "reforça la seva estratègia partidista" i que "continua actuant unilateralment i veient en els altres adversaris més que aliats", en referència al govern espanyol i als ajuntaments. Després que Cs i CUP-CC hagin defensat ajornar el 14-F, el PSC insisteix que s'ha de mantenir: "Som una societat responsable que afronta pandemia de cara i que fa el que toca fer, i d’aquí a cinc setmanes a Catalunya toca votar", ha reblat.