Público
Público

CAUSA CONTRA L'INDEPENDENTISME La CUP confirma que Anna Gabriel ha anat a Ginebra a preparar la seva defensa

La formació anticapitalista deixa en l'ambigüitat si Gabriel acudirà a declarar el dia 21 davant el jutge Pablo Llarena.

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, en un acte a favor de la República, a començaments de novembre, a Barcelona. | EFE

públic

Es revela la incògnita sobre el parador d'Anna Gabriel. L'exdiputada de la CUP "s'ha desplaçat a Ginebra en les darreres setmanes", segons ha confirmat aquest dissabte a la nit la formació, en un comunicat. El partit afegeix que Gabriel ha viatjat a la ciutat suïssa per preparar la seva defensa. La dirigent cupaire està citada a declarar el proper dimecres, dia 21, davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, en qualitat d'investigada per presumptes delictes entre els quals hi ha el de rebel·lió, en la darrera tongada d'imputacions de la causa contra el procés independentista.

La CUP surt així al pas de la informació que ha publicat poc abans el diari El Periódico, que situa Gabriel a Suïssa, on hauria contactat amb un advocat expert en causes d'extradició. La formació explica que l'objectiu és donar "dimensió internacional" a la "campanya antirepressiva" i a la defensa de Gabriel, "davant la causa general que s'instrueix des del Tribunal Suprem". 

La formació no ha precisat si Gabriel és en aquest moment a la ciutat suïssa. I encara més ambigua ha estat sobre si l'exdiputada té intenció o no de presentar-se el dia 21 davant del jutge Llarena, com s'ha especulat repetidament els darrers dies. "El proper dimarts 20 de febrer s'informarà de tot allò relatiu a la declaració prevista davant del Tribunal Suprem el proper 21", assenyala la CUP.