Público
Público
FUTUR GOVERN

La CUP confirma que proposa Pau Juvillà per presidir el Parlament

Carles Riera assegura que el del diputat per Lleida dels anticapitalistes és l'únic nom sobre la taula i que ara JxCat i ERC s'han de pronunciar sobre aquesta proposta i veure si hi ha candidats alternatius.

El candidat de número 1 a les llistes de la CUP per Lleida, Pau Juvillà, el dijous 11 de febrer del 2021.
El candidat de número 1 a les llistes de la CUP per Lleida, Pau Juvillà, el dijous 11 de febrer del 2021. Roser Gamonal - CUP / ACN

El diputat de la CUP Carles Riera ha confirmat que la seva formació ha proposat el seu diputat per Lleida, Pau Juvillà, per presidir el Parlament o per formar part de la Mesa, tal com va avançar NacioDigital. En una entrevista a Els Matins de TV3, Riera ha explicat que de moment és l'únic nom sobre la taula i que ara JxCat i ERC s'han de pronunciar sobre aquesta proposta i veure si hi ha candidats alternatius. L'anticapitalista assegura que no veten ningú i que s'ha d'arribar a un acord independentista perquè la presidència de la cambra catalana no recaigui en el 155. Pel que fa a un acord sobre el Govern, Riera diu que "tot està obert" i que s'avança "lentament" en concretar els objectius de la legislatura. "Cal garantir la sobirania del Parlament quan legisla sobre drets bàsics i, si cal, desobeir. El màxim compromís que podem assolir és la presidència del Parlament", ha assegurat.

Puigdemont presenta la seva renúncia a l'acta de diputat 

L'expresident Carles Puigdemont ha presentat formalment aquest dimecres la renúncia a l'acta de diputat del Parlament obtinguda a les eleccions del 14-F. De fet, Puigdemont ja havia manifestat la seva voluntat de mantenir-se com a eurodiputat "com a eina per continuar internacionalitzant el cas català des del cor d'Europa". El seu lloc al Parlament l'ocuparà el vicepresident de la cambra, Josep Costa. En canvi, els exconsellers Meritxell Serret (ERC) i Lluís Puig (JxCat) sí que han presentat les credencials per ser diputats malgrat estar a "l'exili". De fet, Serret ha deixat el càrrec de delegada del Govern davant la Unió Europea per poder ser diputada.