Público
Público

La Fiscalia investiga si la Generalitat està preparant el referèndum

Considera que podria cometre els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics per anar en contra de les resolucions del TC. 

El vicepresident, Oriol Junqueras, i el president, Carles Puigdemont, durant el ple d'aquesta setmana en què s'han aprovat els pressupostos. REUTERS/Albert Gea

EUROPA PRESS 

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d'investigació per comprovar si la Generalitat està preparant l'anunciat referèndum d'independència, a partir de la base de notícies i un anunci publicats en la premsa sobre els possibles preparatius de la consulta. Segons ha informat la Fiscalia aquest divendres en un comunicat, s'han obert les diligències pels possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics, ja que aquests preparatius poden estar "en frontal infracció de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional (TC)".

La Fiscalia al·ludeix directament a l'anunci publicat per la Generalitat en diversos diaris aquest dijous que anima a inscriure's en el registre de catalans en l'exterior. Es veu un mapa de Catalunya amb la pregunta binària "Sí o no?" acompanyat del missatge "Tens familiars o amics que viuen fora de Catalunya? Ja s'han inscrit en el registre de catalans a l'exterior? Sumant-s'hi podran tenir molts avantatges i fer sentir la seva veu".

L'anunci que aquesta setmana ha publicat la Generalitat. EUROPA PRESS

L'anunci que aquesta setmana ha publicat la Generalitat. EUROPA PRESS

A més, el diari Ara va publicar que la Conselleria de Governació ha tret a concurs aquesta setmana un contracte de subministrament de material electoral per a unes eleccions al Parlament. El contracte es reparteix en quatre lots: un per als sobres electorals, un altre per a les paperetes, un per als manuals d’instruccions per als membres de les meses electorals i un per als impresos electorals. Té un valor estimat de 900.000 euros i una durada de quatre anys.