Público
Público

Guerra Rússia - Ucraïna Catalunya té acollits 73 ucraïnesos en albergs

La majoria són joves que hi estaven de vacances i que dubten si tornar o no al seu país, després de l'esclat del conflicte. Tant la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona s'han ofert per acollir refugiats

Concentració contra la guerra de dijous passat a Barcelona, protagonitzada sobretot per ucraïnesos.
Concentració contra la guerra de dijous passat a Barcelona, protagonitzada sobretot per ucraïnesos. Laura Fíguls / ACN

El Departament de Drets Socials de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que 73 ucraïnesos estan acollits a albergs catalans de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), quatre més que aquest dilluns. En un comunicat, ha explicat que, en coordinació amb el consolat ucraïnès, ha ofert allotjaments a Barcelona, ​​Coma-ruga (Tarragona), Vic (Barcelona) i l'Espluga de Francolí (Tarragona).

Segons la representació consular, un total de 139 persones es podrien acollir a aquest servei, cinc més que els estimats ahir dilluns. La consellera Violant Cervera va explicar que la majoria dels acollits són joves que eren de vacances i que ara tenen el "dubte" de marxar o quedar-se i que estan preocupats per les seves famílies.

Va assenyalar ahir dilluns des de Vic que els albergs són una mesura provisional i que si la situació fos a llarg termini s'haurien de buscar altres recursos habitacionals.

La setmana passada, just després de l'inici de l'atac rus sobre Ucraïna, tant la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona es van oferir per acollir refugiats. En aquest sentit, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) va atendre 36 persones originàries d'Ucraïna durant el cap de setmana, 10 de forma presencial, segons van informar fonts del consistori.

Són principalment turistes que han quedat atrapats a la ciutat. Cinc d'aquestes persones han estat allotjades i romanen a l'espera d'una derivació als allotjaments plantejats per la Generalitat. D'altra banda, el Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) va atendre una quarantena de persones a primera hora d'aquest dilluns. El motiu principal era rebre informació sobre els procediments per sol·licitar protecció internacional i l'estatut de refugiat. El SAIER va atendre 180 persones la setmana passada, especialment divendres. 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?