Público
Público

L'Audiència de Barcelona evita decidir si és el PDeCAT o JxCat qui ha d'assumir la indemnització de CDC pel cas Palau 

El jutjat al·lega que hi ha un altre procediment obert entre els dos possibles successors de la formació convergent per dirimir de qui són els drets electorals i la marca. Això atura per ara el pagament que l'extinta Convergència havia de fer al Palau de la Música pels diners que el partit va rebre irregularment de la institució. Seran els jutjats mercantils qui decidiran 

Fèlix Millet (en primer pla), Jordi i Gemma Montull i Daniel Osàcar durant la vista oral sobre les mesures cautelars pel cas 'Palau', el 5 de febrer de 2018. Pol Solà /ACN
Fèlix Millet (en primer pla), Jordi i Gemma Montull i Daniel Osàcar durant la vista oral sobre les mesures cautelars pel cas 'Palau', el 2018. Pol Solà /ACN.

La secció desena de l’Audiència de Barcelona s'ha declarat no competent per esbrinar qui són els successors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) als efectes de la indemnització pel cas Palau. El tribunal, que segueix l’execució de la sentència, ha acordat no continuar amb l’execució contra el PDeCat ni contra JxCat per esbrinar si són els successors de CDC, condemnada en sentència ferma. El motiu és que hi ha un procediment obert als jutjats mercantils entre els dos possibles successors per dirimir els drets electorals, la marca i els actius i passius de l'antiga formació.

El Palau ha de rebre una indemnització de 6,6 milions

L'Audiència va dictar sentència condemnatòria en el conegut com a cas Palau el 29 de desembre de 2017. Entre d’altres coses ordenava el decomís dels guanys obtinguts per CDC, Fèlix Millet i Jordi Montull amb la comissió de tràfic d’influències, que es concreten en 6,6 milions d'euros, 2,8 milions i 700.000 euros, respectivament.

D'altra banda, el març del 2020, Convergència va presentar un concurs voluntari de creditors. Això va crear un conflicte de competències entre l’execució del concurs dictat pel jutjat mercantil i l’execució de la sentència de l’Audiència de Barcelona, que havia embargat els béns a l'antiga formació política. La Sala Especial de Conflictes de Competència del Tribunal Suprem va resoldre a favor del jutjat mercantil, i ara els béns embargats han passat a formar part de la massa de creditors amb preferència per als creditors del concurs de CDC.

El maig de 2020 es va declarar ferma la sentència, i es va iniciar l'execució de les quantitats demandades, les quals es va acordar que es destinessin al pagament de les responsabilitats civils de les entitats afectades. Ara, però, el Palau haurà d'esperar que es dictamini qui és el successor de CDC i que es reparteixin els seus béns entre els diversos creditors, inclosos els bancs.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?