Público
Público

Morad accepta dos anys de presó pels incidents ocorreguts durant la gravació d'un videoclip l'any 2021 a l'Hospitalet

S'ha arribat a un acord de conformitat i el raper ha abonat 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil

Morad, el ídolo del trap de barrio, la lía en Tik-Tok: 'Viva el rey de Marruecos y el Sáhara es de Marruecos'
Morad, en una imatge d'arxiu. 

El cantant Morad ha acceptat dos anys de presó pels incidents ocorreguts durant la gravació d'un vídeoclip l'any 2021 a l'Hospitalet de Llobregat. El raper s'enfrontava a una petició de set anys de presó per incitació a desordres públics i atemptat agreujat amb instrument perillós. La Fiscalia i l'advocat de Morad han arribat a un acord de conformitat previ al judici que havia de fer-se a l'Audiència de Barcelona i el jutge ha dictat sentència ferma.

Al raper se li ha aplicat l'atenuant molt qualificat de reparació del dany en haver consignat 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil que va demanar el ministeri públic. La quantitat correspon als danys que van patir sis vehicles de la Guàrdia Urbana, contra els quals diversos individus van llançar ous i pedres.

Les dues parts també han acordat suspendre l'entrada a presó de l'artista a canvi del pagament d'una multa de sis euros al dia durant els dos anys de condemna. La intervenció de Morad davant el tribunal s'ha limitat a un breu "sí" quan el magistrat president li ha preguntat si reconeixia els fets i es conformava amb la pena imposada.

D'acord amb l'escrit d'acusació, el succés van tenir lloc l'11 d'agost de 2021, quan Morad es disposava a gravar un vídeo musical pel qual va provocar un "gran soroll" a la via pública. Segons el ministeri públic, el raper fins hi tot va fer servir un dron sense el permís de les autoritats. Tot això, va dur els veïns a queixar-se i alertar la policia.

Quan van arribar la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet "es van trobar un nombrós grup d'assistents, al voltant de 150 persones, els quals, en observar la presència policial i guiats pel propòsit d'alterar de manera greu la pau i tranquil·litat ciutadana, van començar a increpar els agents, així com a fer actes consistents en el llançament d'ous i pedres contra aquests", sosté el ministeri públic.

L'escrit també indica que el jove cantant va ser "instigador" i va animar la multitud a llançar objectes. A més, apunta que va pronunciar expressions com "el carrer és nostre". En aquest sentit, recull que quan els agents van comunicar al raper que no disposava de les autoritzacions pertinents, Morad "va fer cas omís a les indicacions, mostrant una actitud hostil i obstruccionista". A més, el ministeri públic afirma que Morad va proferir insults als agents, als quals va llançar ous i pedres de grans dimensions. 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?