Público
Público
coronavirus

L'Agència de Salut Públic descarta que el nen de vuit anys ingressat a l'Hospital Clínic tingui coronavirus

Complia els criteris epidemiològics i clínics, tot i que Ministeri de Sanitat creia que probablement tenia una grip. Només s'ha identificat un cas a l'Estat espanyol, un turista alemany a les Illes Canàries que ja no mostra símptomes.

El Hospital Clínic de Barcelona. Europa Press
El Hospital Clínic de Barcelona. Europa Press

públic

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha descartat el cas sospitós de coronvirus a Catalunya. Es tractava d'un nen de vuit anys procedent de Wuhan que està ingressat a l'Hospital Clínic. L'infant complia amb els dos criteris clínics i epidemiològics del protocol de Salut, però finalment ha donat negatiu a les proves practicades.

És el segon cas sospitós d'infecció a Catalunya, després que un home procedent de Wuhan presentés símptomes. Finalment, però, el Departament de Salut també el va descartar el cas divendres passat. 

Un malalt a l'Estat espanyol

El primer malalt de coronavirus ha estat localitzat a La Gomera, a les Illes Canàries. Es tracta d'un turista alemany que està aïllat i que ja no presenta símptomes. Es va infectar al seu país, tot i que els seus cinc companys de viatge van donar negatiu en les anàlisis i també es troben en quarantena. 

Ara busquen les persones que van estar en contacte amb ell d'ençà que va arribar a les Canàries per fer-los seguiment. Es tracta del primer cas confirmat pel Centre Nacional de Microbiologia.