Público
Público
coronavirus

Salut descarta el cas sospitós de coronavirus a Catalunya

Un home de 33 anys procedent de la regió de Wuhan, a la Xina, està ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona. El pacient va començar a mostrar símptomes el dilluns al vespre, però finalment els sanitaris han desestimat que estigui contagiat.

Entrada del Hospital Clínic de Barcelona.
Entrada de l'Hospital Clínic de Barcelona.

públic

El Departament de Salut descarta el cas sospitós de coronavirus en el pacient ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona. A primera hora de la tarda s'ha sabut que l'Agència de Salut Pública investigava un possible cas d'infecció per coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un home de 33 anys que procedeix de la zona de Wuhan, a la Xina, l'indret on va néixer el brot d'aquesta infecció. Estava allotjat a un hotel de Barcelona fins que aquest dilluns al vespre va començar a mostrar símptomes. 

L'home se l'ha aïllat, seguint els protocols establerts, i se li han fet proves per confirmar o descartar que sigui coronavirus. Finalment, els professionals sanitaris han descartat que pogués estar infectat amb el virus. 

Els símptomes del coronavirus inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire. En els casos més greus, la infecció pot causar dificultats respiratòries greus, pneumònia, insuficiència renal i inclús la mort. Aquestes afectacions, però, es troben en persones més grans o aquelles que pateixen alguna comorbiditat com ara malalties cardíaques, pulmonars o problemes d'immunitat.

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes respiratòries i pel contacte estret amb les secrecions infectades. El període d'incubació de la malaltia és d'entre 2 i un màxim de 14 dies. Les autoritats recomanen comunicar als serveis sanitaris l'estada a la ciutat de Wuhan si es detecten símptomes durant els 14 dies posteriors a l'estada.

A hores d'ara, no existeix un tractament específic per al nou coronavirus, però sí per combatre els símptomes.