Público
Público

Arrenca el judici contra l'amo dels prostíbuls gironins

PÚBLIC

El propietari dels prostíbuls Edén i Eclipse va negar ahir ser el cap d'una xarxa dedicada a portar noies del Brasil per explotar-les sexualment als seus locals. En el primer dia de judici, José Moreno va assegurar que sempre s'ha portat 'humanament' amb les noies que han treballat als seus clubs.

La Fiscalia acusa Moreno i sis suposats sequaços seus d'aplicar condicions de feina 'lleonines' i, per exemple, d'obligar les noies a pagar deutes desorbitats pel preu que deien que havia costat el bitllet d'avió. Unes pràctiques que Moreno va negar. Ell i els altres sis acusats s'enfronten a 12 anys de presó per delictes contra els drets dels ciutadans estrangers amb finalitats d'explotació sexual i relatius a la prostitució.

En el judici, l'acusat va assegurar literalment que no té 'ni puta idea' de cap xarxa fraudulenta que l'any 2008 portés noies del Brasil, perquè ell sempre ha intentat treballar 'el més d'acord amb la legalitat possible'. 'Jo mai he pagat cap bitllet d'avió', va sentenciar Moreno.

L'empresari que també és propietari del macropostíbul Paradise de la Jonquera va reiterar que mai ha enganyat ningú i que totes les noies que han treballat per a ell coneixien les condicions. 'Tinc un local de pública concurrència dedicat a la prostitució, no un restaurant', va declarar. Les condicions per a totes les noies eren i són, segons Moreno, pagar una quota diària de 50 o 60 euros per l'habitació, tres o quatre euros pels llençols i la resta dels diners 'són per a elles'. L'acusat va negar que cobrés comissió per cada client que tenien les noies.

A banda del testimoni de les noies que van denunciar els fets, com a prova de la Fiscalia contra els acusats hi ha les escoltes que va enregistrar la policia quan va intervenir els telèfons. En aquestes gravacions, se sent José Moreno parlant amb alguns dels acusats i dient que la 'cosa' que havia de venir del Brasil encara no tenia passaport, o que a alguna noia se li acumulava 'el deute', així com que cobressin 150 euros a una noia per l'habitació de dies que no havia treballat, o que una dona havia de pagar el 30% del que cobrés a cada client.

Moreno va tenir una explicació per a totes i cadascuna de les preguntes de la fiscal i va afirmar que tot s'ha 'malinterpretat'.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias