Público
Público

Mas, Ortega i Rigau anuncien que recorreran la sentència fins a arribar a Europa "si cal"

Acompanyats de la plana major del PDECat, els tres dirigents afirmen que repetirien la seva actuació i que la causa "no acaba a l'Estat espanyol"

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La compareixença de Mas, Ortega i Rigau a la seu del PDECat.

No es pot dir que la sentència del judici del 9-N hagi agafat especialment per sorpresa els tres acusats: Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. En una compareixença a la seu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) quan havia passat poc més d'una hora de l'anunci de la sentència, Mas ha deixat clar que recorreran la decisió judicial, fins arribar al tribunal europeu. "Aquesta causa no acaba a l'Estat espanyol, que es una democràcia amputada, sinó que acaba a Estraburg, al cor d'Europa", ha dit Mas, que ha subratllat que "recorrerem la sentència i arribarem fins a últimes instàncies de la justícia, fins a l'europea si cal".

Acompanyat de la plana major del PDECat, començant pel president Puigdemont, Mas ha demanat al govern que continuï amb el procés independentista i que no es deixi «impressionar» per aquest tipus de sentències. L'expresident ha recuperat algunes expressions que va emprar abans del judici i ha afirmat que l'Estat espanyol "els volia condemnats i agenollats", i no ho ha aconseguit: "Condemnats una mica sí, agenollats de cap manera, dempeus del tot". Mas també ha insistit que tornaria a fer el mateix: «Som democràcies i el primer és escoltar la gent, actuar en conseqüència i obeir la veu de la gent".

L'exvicepresidenta Joana Ortega, condemnada a 21 mesos de professió, ha mostrat el "seu orgull" per "escolta la gent". Per Ortega, l'única resposta de l'Estat és la condemna i s'ha preguntat si «això enforteix la qualitat democràtica?". L'exconsellera Irene Rigau ha lamentat que és una "sentència que recau sobre nosaltres però sentida per milions de catalans". "Se'ns ha jutjat i se'ns ha condemnat. A la població se li ha volgut donar un avís", ha reiterat.