Público
Público

Procés sobiranista La Fiscalia es querellarà contra la Generalitat per la compra d'urnes

La consellera Munté assegura que la compra no vulnera cap normativa. 

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Urnes electorals. REUTERS/Andrea Comas

Només unes hores després que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) hagi publicat la licitació posada en marxa pel Departament de Governació per comprar urnes en dos lots per valor de 200.000 euros, la Fiscalia ja ha anunciat que prepara una querella. La licitació pretén aconseguir el subministrament d'urnes -unes 8.000- per a "les eleccions al Parlament de Catalunya, consultes populars i altres formes de participació ciutadana" i es vol tirar endavant per garantir que n'hi hagi pel referèndum. Fins ara, totes les convocatòries electorals en territori català s'han fet amb urnes cedides per l'Estat, ja que la Generalitat no en té de pròpies.

La querella de la Fiscalia serà per tres possibles delictes: prevaricació, desobediència al Tribunal Constitucional i malversació de fons públics, els mateixos que es van atribuir en la querella que es va presentar contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas per la celebració del 9N. La licitació per a la compra d'urnes arriba després que fa uns dies el govern en pla es comprometés a "organitzar, convocar i celebrar" un referèndum sobre la independència.

En aquest sentit, la consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Neus Munté, ja ha replicat a la querella de la Fiscalia, amb l'argument que "no tindria sentit" iniciar una investigació per la compra d'urnes perquè l'executiu autonòmic actua en el "marc de la legalitat". Munté, que ha subratllat que no acceptaran "amenaces ni intimidacions" del govern del PP, ha volgut deixar clar que "no hi ha cap normativa que impedeixi la compra d'urnes".