Público
Público

La falta de finançament condiciona la revisió del Pacte Entesa

EFE

La revisió del Pacte d'Entesa, que guia les actuacions del govern català, s'abordarà demà formalment en una reunió dels tres partits que l'han subscrit (PSC, ERC i ICV-EUiA), amb la vista posada en la crisi econòmica però amb la limitació que no hi hagi nou sistema de finançament.

Segons que han indicat fonts dels tres partits, al document refós de les propostes presentades pels tres partits s'incideix especialment en les mesures que haurà d'impulsar el govern de la Generalitat per afrontar la situació de crisi econòmica.

En el document final en el qual treballa el tripartit, de quatre apartats, es proposa augmentar les mesures socials per disminuir els efectes que té la crisi en els sectors més afectats.

Per aquest motiu, aquests partits han acordat incrementar les beques de menjador -la demanda de les quals ha crescut molts els últims mesos-, i crear una prestació econòmica per a aquelles persones que no tenen dret al subsidi de desocupació.

Aquesta última prestació té com a objectiu afavorir l'ocupació, però la falta de recursos que provoca que la Generalitat no disposi encara de nou sistema de finançament, provocarà que al text no hi figuri especificada una quantitat concreta de recursos, segons aquestes fonts.

Les mateixes fonts consultades, han recalcat, en aquest punt, que la falta de finançament i la disminució d'ingressos per part de la Generalitat a causa de la crisi econòmica aconsellen modular en el temps algunes mesures.

En qualsevol cas, el document, que els partits estan ultimant, ja compta amb un consens molt important, han precisat, per la qual cosa en principi es preveu que pugui ser rubricat demà al migdia.

Aquest text consta de quatre apartats: una introducció declarativa, un segon bloc que recull mesures noves i en el qual s'advoca per donar prioritat a determinades mesures socials, una referència a la necessitat de desenvolupar els pactes nacionals i un últim apartat genèric sobre traspassos, en el qual es preveurà la negociació de transferències de calat com els aeroports.

Más noticias de Política y Sociedad