Público
Público

Canaletes viu el preàmbul de la celebració de l'Eurolliga

Si el núvol de cendra no ho impedeix, l'expedició del Barça aterrarà aquesta tarda a primera hora al Prat i farà via cap al Palau Blaugrana per compartir el títol amb l'afició barcelonista

RUT VILAR

Tenien les bufandes i les banderes preparades per si l'equip de futbol guanyava la Lliga dissabte i van decidir aprofitar l'avinentesa per apropar-se a la font de Canaletes per celebrar la segona Copa d'Europa (més informació a les pàg. 45 i 46) que assoleix la secció de bàsquet en la història del club blaugrana. La predisposició era immillorable, tot i que els aficionats culers van trigar alguns minuts a congregar-se a la part alta de la Rambla.

Al final, a Barcelona, els seguidors que van sortir al carrer a festejar el títol no van arribar al miler, però l'ambient era d'eufòria al tancament d'aquesta edició no s'havien de lamentar incidents. Els aficionats, la majoria molt joves, van corejar el nom del seus ídols, sobretot els de Navarro i Boniface Ndong, i del club del seu cor. I és que Catalunya és terra de cistelles, i l'Eurolliga, el trofeu més desitjat i esquiu per a la secció blaugrana.

Poca afluència a Canaletes, on alguns van fer campanya

Entre els culers que ahir a la nit es van apropar a Canaletes, hi havia el vicepresident del club, Alfons Godall i l'exvicepresident Ferran Soriano, tots dos fent campanya pel precandidat a les eleccions a la presidència del club Marc Ingla, que era a París. Com Rosell, Ferrer i Benedito.

Per a la festa d'ahir, ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d'Esquadra havien previst cap dispositiu de seguretat especial. "La ciutat està preparada per acollir un esdeveniment com aquest", van explicar fonts de l'Ajuntament a Públic. Res a veure amb el que es preveu per al pròxim cap de setmana si l'equip de futbol guanya la Lliga.

Aleshores, s'intentarà, de nou, com la temporada passada, que la festa es concentri a la plaça de Catalunya i no pas al voltant de la font de Canaletes per evitar disturbis i aldarulls. Per això, serà una altra història. I haurem d'esperar uns dies per saber-ne el final.

En principi, l'equip torna aquesta tarda i celebrarà el títol al Palau

Potser l'ambient d'ahir a Canaletes no era comparable al del 2003, l'any que el Barça va guanyar la primera Eurolliga de la història de la secció que, a més a més, es va disputar al Palau Sant Jordi. Però, també com aleshores, Ricky Rubio, Navarro, Basile, Grimau i companyia volen compartir amb l'afició el trofeu.

A París, l'equip ja va festejar el títol en un sopar que havia de ser íntim, però que va congregar un bon grapat de gent pròxima a tècnics, jugadors i directius, que n'eren un munt .

L'aterratge de l'expedició blaugrana està previst per a primera hora d'aquesta tarda, si els problemes a l'espai aeri així ho permeten.

Si no hi ha cap canvi d'última hora, els jugadors i tècnics del Barça compartiran la Copa amb l'afició cap a les set del vespre al Palau Blaugrana.

El 2003, l'endemà de la victòria, l'equip va oferir el títol a la basílica de la Mercè, cosa que ja fa uns anys que l'equip de futbol ha suprimit de les seves celebracions, i després va gaudir d'allò més amb l'afició des de les balconades de l'Ajunament i la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume. L'equip, que aleshores liderava Bodiroga a la pista, i Svetislav Pesic a la banqueta, també va sortir a la gespa del Camp Nou en el següent partit a l'estadi.