Público
Público

Els funcionaris de presons protesten per falta de seguretat

"Alerten de manca de personal i de «continus incidents"

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Els quatre principals sindicats de funcionaris de les presons catalanes es van concentrar ahir a la tarda davant la seu de la conselleria de Justícia per protestar pel que consideren una manca de seguretat dels treballadors dels centres penitenciaris catalans.

La falta de personal, segons els sindicats, fa que hi hagi massa presos per cada treballador i que les situacions d'inseguretat als centres augmentin amb 'continus incidents i agressions'.

En canvi, la consellera, Pilar Fernández Bozal, va negar les acusacions plantejades pels representants dels treballadors i va dir que la plantilla s'ha d'ajustar a les necessitats pressupostàries. Alhora, va fer esment de l'obertura, prevista el 2012, de la presó de Figueres, que ja fa mesos que està pràcticament acabada.

Tot i el dia de pluja, al voltant d'un centenar de treballadors van tallar durant gairebé una hora el trànsit a la confluència dels carrers Pau Claris i Casp, amb xiulets, botzines i petards per fer sentir la seva veu.

A banda, els sindicats també inclouen altres reivindicacions i es queixen, per exemple, que les condicions laborals a les presons han empitjorat, perquè hi ha molts interins que encara no s'han pogut reincorporar a la nova presó de Figueres.

La consellera Bozal va assegurar que la ràtio de presos per funcionari no ha pujat, ja que pel final del 2012 es preveien gairebé 12.000 presos i probablement no s'arribarà ni a 11.000.