Público
Público

Els estudiants de secundària ocupen dos instituts de Cornellà

Alguns professors també es van quedar a dormir per donar suport als joves

DAVID GUERRERO

Un grup d'alumnes dels instituts Francesc Macià i Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat van passar la nit prèvia al dia de vaga ocupant els seus centres. Ho van fer amb la presència d'alguns professors, que també es van quedar a dormir per donar-los suport. Els estudiants de l'IES Francesc Macià ja es van tancar fa un mes, un dia abans de la manifestació del 15-O, i aquest cop ho van tornar a fer amb reforços. Si l'altra vegada es van quedar a dormir uns 40 joves, aquest cop van ser 60 i a l'IES Esteve Terradas, molt a prop del primer, una vintena d'estudiants de batxillerat es van animar a seguir l'exemple dels seus companys.

Els estudiants, d'entre 15 i 18 anys, reclamen una educació pública de major qualitat, i ho concreten en problemàtiques que pateixen als seus instituts, com ara la massificació de les aules. 'Una aula massificada no ens permet rebre una educació de qualitat', valora Adrià Junyent, estudiant de primer de batxillerat del Francesc Macià, on assegura que són 39 alumnes, 'al límit de la llei'. Això després d'aconseguir amb l'anterior tancada que Ensenyament enviés al centre un docent més, ja que a principi de curs van arribar a ser 48 alumnes en una sola aula. Els estudiants de l'Esteve Terradas, per la seva banda, es queixen del mal estat de les instal·lacions.

Els alumnes dels dos instituts ocupats no es van limitar a l'ocupació. Durant tota la tarda prèvia van fer xerrades, debats, assembles, una cassolada amb la presència de nombrosos pares i fins i tot van organitzar un concert al gimnàs. Després de dormir unes poques hores, a primera hora del matí ja ho tenien tot recollit i estaven preparats per afrontar un dia ben intens. Durant el matí van anar a informar a les portes d'altres instituts de la ciutat i al migdia es van concentrar a les portes de l'Ajuntament de Cornellà, on van parlar amb la regidora d'Educació del consistori. A la tarda es van sumar a la manifestació d'estudiants a Barcelona.

'Això només és el principi, volem seguir conscienciant els companys, pares i professors de com ens estan afectant les retallades en educació', assegura Martí Record, alumne de quart d'ESO. Els dos instituts estan en converses amb més centres per ampliar els tancaments en una propera convocatòria.

 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias