Público
Público

Protestes per la mort d'un jove magribí en un CIE

Els familiars de la víctima reclamen el tancament dels centres d'internament

XAVIER SEGURA

La mort del marroquí Mohamed Abagui, de 22 anys, la setmana passada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona ha mobilitzat associacions de Sabadell, on vivia la víctima, i del Vallès, per reclamar l'aclariment dels fets i mesures per evitar nous casos similars.

Els fets van passar el dia 13 de maig quan van trobar el jove mort a la seva habitació dins del centre. No hi havia testimonis en aquell moment i la causa de la mort oficial és que es va suïcidar. Els familiars, però, denuncien la manera com va arribar a entrar al CIE i el tracte que hi va rebre, perquè segons el cosí de la víctima, el jove es queixava d'aquest tracte i reclamava sortir del centre.

Davant d'aquests fets, la Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès (FAID), entre d'altres, ha reclamat que s'investigui tot el cas des de la primera detenció el juliol passat fins a la mort de Mohamed Abagui. A més, exigeixen el tancament de tots els CIE d'Europa. 'Aquests centres s'han de tancar per la convivència de la democràcia i per evitar casos com aquest', assegura el president de la FAID, Hugo Colacho.

De fet, la raó per la qual va ingressar al centre es remunta al juliol de l'any passat, quan la víctima va entrar dins d'un locutori del carrer Aribau de Sabadell amb un ganivet. La dona de recepcióva avisar els Mossos. En veure la situació, el jove va intentar fugir sense èxit, i va rebre l'impacte de quatre trets per part dels Mossos.

En sortir de l'hospital, el seu cosí el va acollir a casa mentre esperava el judici. Però deu mesos més tard, quan encara no s'havia celebrat, Mohamed va ser detingut de nou i enviat al CIE, on va morir.

El proper divendres la FAID i altres entitats, amb el suport la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAV), han organitzat una concentració davant de l'Ajuntament de Sabadell a les set de la tarda per exigir una investigació legal dels fets.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias