Público
Público

Bombers de la Generalitat atenen 179 avisos i el 112 registra 364 trucades

Les pluges intenses registren més de 40 litres per metre quadrat en 30 minuts a zones com el Baix Penedès i el Garraf.

Inundacions a Vilonava i la Geltrú a causa de les fortes pluges d'aquest diumenge a la nit. @Eliperezup

europa press

Bombers de la Generalitat han atès fins a 179 avisos per pluja, principalment a la comarca del Garraf, per inundacions de baixos, d'aparcaments i per acumulació d'aigua a carrers, rotondes i terrasses d'edificis. A més, el telèfon d'emergències 112 ha registrat 364 trucades per 264 incidents fins a les 7.00 h del matí, també per inundacions, afectacions a les clavegueres i altres incidències, segons ha informat Protecció Civil i Bombers per les xarxes socials.

De les 255 trucades, 118 han estat a la comarca del Garraf -88 de les quals a Vilanova i la Geltrú-, 60 al Baix Llobregat -45 a Castelldefels-, i 25 al Baix Penedès, mentre que unes 22 més s'han registrat a la província de Tarragona. A Vilanova, la circulació per la majoria dels carrers de la població és dificultosa i hi ha problemes d'accés a l'estació de Renfe des de les 6.00 h del matí.

A causa de les pluges intenses, que han superat els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts a zones com el Baix Penedès i el Garraf, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat. A més, s'ha activat l'alerta del Pla d'Autoprotecció (PAU) a la C-32 al tram Sitges-Castelldefels, i s'han tallat dos carrils en sentit Barcelona per les inundacions.

Afectacions a Rodalies

La circulació per les dues vies entre les estacions de Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders ha quedat restablerta des de les 9.10 hores del matí d'aquest dilluns, ha informat Renfe en un comunicat.

D'aquesta manera, després que els trens de la Línia R2 de Rodalies hagin circulat per una sola via a causa de les fortes pluges i el vent, que ha provocat la caiguda d'arbres a sobre de les vies, els trens de la línia R2 Sud, els regionals i els del corredor mediterrani estan recuperant els seus horaris habituals de manera progressiva.

A més, des de les 8.10 hores del matí, i a causa d'una incidència que afecta el sistema d'electrificació, la circulació de trens de la línea R3 entre Manlleu i Ripoll està interrompuda, amb retards de fins a 45 minuts a la resta de serveis de l'R3, i pel que Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera.