Público
Público

Dani Alves és traslladat a la presó de Brians 2 "per seguretat"

El futbolista investigat per violació, que ha passat tres nits a Brians 1, estarà en un centre amb mòduls més petits, cosa que permet garantir millor la seguretat de l'acusat i la convivència amb la resta d'interns. La decisió l'ha pres el Departament de Justícia

Dani Alves
El futbolista Dani Alves, durant el Mundial de Qatar en una imatge d'arxiu. MASSIMO PINCA / Reuters

Després de passar tres nit a la presó de Brians 1, l'exfutbolista del Barça Dani Alves ha estat traslladat a Brians 2 aquest dilluns al matí, segons han informat fonts penitenciàries a l'ACN. La decisió l'ha pres la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia per seguretat.

Alves va ingressar divendres passat a la presó investigat per una agressió sexual la nit del 30 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. Després de passar tres dies a Brians 1, se l'ha traslladat a Brians 2 perquè disposa de mòduls residencials més petits, cosa que permet garantir millor la seguretat de l'acusat i la convivència amb la resta de presos. Actualment, els mòduls de Brians 2 acullen una mitjana de 80 interns i els de Brians 1, on estava abans, uns 200.

Fonts del Departament de Justícia asseguren que no es fa res diferent del que es fa amb qualsevol altre intern. A més, en el fet del trasllat la tipologia del delicte no ha estat un factor a tenir en compte, diuen les mateixes fonts. A Brians 2, l'intern ha estat acollit en el departament d'ingressos, on serà visitat pels professionals del centre, que seran els que decidiran el mòdul residencial en el qual romandrà.

Quan un intern ingressa en un centre penitenciari, els funcionaris de vigilància verifiquen la seva identitat, i li fan un escorcoll personal i de les seves pertinences, els professionals sanitaris visiten l'intern i l'equip de tractament s'entrevista amb el pres per decidir la inclusió en el grup que correspongui. El reglament penitenciari fixa un màxim de 5 dies per al procediment d'ingrés, que es poden ampliar per motius de seguretat o sanitaris.

Presó sense fiança per risc de fuga 

Alves va declarar divendres al matí davant dels Mossos a la comissaria de Les Corts i després va ser conduït a la Ciutat de la Justícia, on va passar a disposició judicial. A banda de l'investigat, també van declarar davant la jutgessa la víctima, de 23 anys, i un testimoni. La Fiscalia va demanar presó sense fiança per l'elevat risc de fuga, i la magistrada ho va acordar.

Segons va avançar El Periódico, la dona va explicar als Mossos i a la jutge que investiga el cas, que el futbolista la va tancar en un lavabo de la zona VIP de la discoteca i allà la va violar

El canvi de centre arriba el mateix dia que el futbolista ha demanat declarar per tercera vegada. L'exblaugrana ha ofert relats diferents i contradictoris cada vegada que ha comparegut davant de la jutgessa, tot i que les càmeres de seguretat de la discoteca avalen el relat de la presumpta víctima, que ha renunciat a una indemnització per part de l'acusat.