Público
Público

ATEMPTATS BARCELONA Els Mossos investiguen la difusió de la foto del cadàver de Abouyaaqoub a les xarxes

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, diu que es tracta d'un fet "lamentable". "És absolutament contrari a la comunicació que hem volgut portar", subratlla.

Fotografia de Younes Abouyaaqoub, l'autor de l'atropellament massiu de La Rambla. EFE/J. J. Guillén

agències

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar qui va filtrar una fotografia del cadàver de l'autor material de l'atemptat terrorista de Barcelona, ​​Younes Abouyaaqoub, després que fos abatut pels Mossos d'Esquadra aquest dilluns. La imatge ha estat circulant per les xarxes socials.

Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Joaquim Forn, aquest dimarts en una entrevista de Rac 1, en què ha demanat disculpes per si aquesta filtració s'ha produït des dels Mossos d'Esquadra. "És absolutament contrari a la comunicació que hem volgut portar. És lamentable", ha sostingut el conseller.

Abouyaaqoub va ser abatut aquest dilluns pels Mossos a Subirats (Barcelona), quan va ser sorprès amagat entre unes vinyes. Ha estat clau la col·laboració ciutadana per trobar-lo, ja que va ser una veïna qui va avisar els Mossos en creure haver vist el terrorista a la zona.

Col·laboració ciutadana

D'altra banda, els Mossos estan gestionant un total de 329 trucades telefòniques i 511 correus electrònics de ciutadans que aporten informació relacionada amb els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Tots aquells ciutadans que puguin aportar dades útils per a la investigació poden trucar al 937 285 220 o escriure un correu electrònic a mossos.terrorisme@gencat.cat, ha informat la policia catalana aquest dimarts al seu compte de Twitter.

Els Mossos no donen per tancada la investigació, tot i que els 12 terroristes de la cèl·lula implicada en els atemptats han mort o estan detinguts.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?