Público
Público
tractament coronavirus

La farmacèutica dels EUA Moderna anuncia que la seva vacuna contra la Covid-19 té una eficàcia del 94,5%

Els resultats arriben immediatament després de resultats similars de Pfizer i augmenten la confiança en què les vacunes poden ajudar a posar fi a la pandèmia.

Vacuna de Moderna contra COVID-19 produce una 'robusta respuesta inmune'
Assajos clínics de la vacuna de l'empresa Moderna. MODERNA

PÚBLIC | AGÈNCIES

La farmacèutica nord-americana Moderna ha anunciat aquest dilluns que la seva vacuna contra la Covid-19 té una eficàcia del 94,5%. Juntament amb la vacuna de Pfizer, que també va anunciar una efectivitat superior al 90%, i en espera de més dades de seguretat i revisió reguladora, Estats Units podria tenir dos tractaments autoritzats per a ús d'emergència al desembre, amb fins a 60 milions de dosis disponibles per cap d'any.

A través d'un comunicat, la companyia afirma que és un "gran dia" en la lluita contra el coronavirus, i afirma que ha complert amb els criteris establerts en el protocol per estudiar la seva eficàcia i que en els pròxims dies presentarà la documentació per a la seva aprovació definitiva.

Moderna explica que la seva vacuna es manté estable a una temperatura de 2ºC a 8 °C, la temperatura d'una llar estàndard o d'un refrigerador, durant 30 dies. A més, informa que es manté estable a -20ºC fins a sis mesos per a la seva emmagatzematge i a temperatura ambient fins a 12 hores. De la seva banda, la vacuna de Pfizer s'ha d'enviar i emmagatzemar a -70ºC, el tipus de temperatura típica d'un hivern antàrtic. A les temperatures estàndard de la nevera, es pot guardar per fins a cinc dies.

"La capacitat d'emmagatzemar la nostra vacuna fins a sis mesos a -20 ° C, incloent fins a 30 dies en condicions normals després de la descongelació és un desenvolupament important i permetria una distribució més senzilla i més flexibilitat per facilitar la vacunació a major escala als Estats Units i altres parts de món", ha comentat el cap d'Operacions Tècniques i Oficial de Qualitat de Moderna, l'espanyol Juan Andrés.

L'estudi, conegut com a estudi COVE, va reclutar és de 30.000 participants als EUA i s'ha realitzat, diu el comunicat, d'acord amb l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID, per les sigles en anglès) i els instituts de salut dels Estats Units, part dels Instituts Nacionals de Salut (NIH) i l'Institut Biomèdic. Els resultats arriben immediatament després de resultats similars de Pfizer i augmenten la confiança en què les vacunes poden ajudar a posar fi a la pandèmia.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?