Público
Público
covid-19 i educació

La Generalitat valenciana assegura que ho té tot previst pel retorn a les escoles

La Conselleria d'Educació afirma que compta amb un full de ruta "clar i detallat", pactat amb la comunitat educativa, que contempla "tots els escenaris" en l'actual context de crisi sanitària. 

Imatge d'arxiu d'una aula d'escola valenciana. GVAEducació
Imatge d'arxiu d'una aula d'escola valenciana. GVAEducació

europa press

El Govern del País Valencià compta amb un full de ruta pel retorn de l'alumnat a a les escoles a partir del 7 de setembre. Fonts de la Generalitat han assenyalat en aquest sentit que ho tenen tot previst gràcies a un acord aconseguit amb la comunitat educativa que contempla "tots els escenaris" en l'actual context de la crisi sanitària pel coronavirus.

Les mateixes fonts del Govern valencià, consultades per l'agència Europa Press, han precisat que es tracta d'un acord i un full de ruta "clar i detallat", per la qual cosa consideren que no és urgent avançar la Conferència de Presidents, tal com ha demanat el president de Múrcia, Fernando López Miras, qui ha urgit Pedro Sánchez a avançar "el màxim possible" aquesta reunió per tractar exclusivament sobre l'inici del curs escolar.

En el cas del País Valencià, l'alumnat tornarà el pròxim dia 7 als centres amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries que, des de la Conselleria d'Educació, recalquen que han executat amb "recursos i augment de professors", amb les premisses de "màxima seguretat" i "major presencialitat possible", avançades en el seu moment pel conseller del ram, Vicent Marzà.

El departament dirigit per Marzà va anunciar el passat mes de juliol la mobilització d'uns fons extraordinaris de 207 milions d'euros per als centres públics i concertats amb la finalitat d'afrontar el pròxim curs escolar. El gruix d'aquest muntant servirà per contractar 4.374 mestres i professors més, que se sumaran als que ja formen part dels col·lectius que treballen al sistema educatiu valencià i els dels Plans d'Actuació per a la Millora (PAM).

Des d'Educació es va demanar als centres educatius que comuniquessin les seves necessitats per a elaborar una "radiografia" per dissenyar una organització que respongui a les dues premisses. Dels més de 200 milions d'euros anunciat, la major part anirà a parar a la contractació extra de docents.

D'igual manera, Educació va obrir el passat 14 d'agost el termini perquè els ajuntaments demanessin ajudes per organitzar les activitats extraescolars, per a les quals es disposa de nou milions d'euros per a aquest reforç educatiu.

Així mateix, Educació i els sindicats STEPV-IV, FE-CCOO-PV, CSI-F i FeSP-UGT van signar a principis de juliol l'acord per a la reducció de la part lectiva de la jornada setmanal de professorat per al curs 2021-2022: 23 hores lectives setmanals per a docents d'Educació Infantil, Primària i Educació Especial i de 18 hores en la resta d'ensenyaments.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?