Público
Público
pressupostos de l'estat

El Govern espanyol anuncia una baixada de l'IVA de les mascaretes del 21% al 4%

La ministra d'Hisenda ha fet aquest anunci durant el debat de totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2021.

La ministra de Hacienda y portavoz del Ejecutivo, María Jesús Montero, interviene en el Pleno del Congreso que debate este miércoles el proyecto de ley de presupuestos generales del Estado para 2021 que defiende la ministra de Hacienda, María Jesús Monter
11/11/2020.- La ministra d'Hisenda i portaveu de l'Executiu espanyol, María Jesús Montero, intervé en el Ple del Congrés que debat aquest dimecres el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2021 que defensa la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. Ballesteros / EFE

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que el Govern espanyol baixarà l'IVA de les mascaretes del 21 al 4%. La ministra ha fet aquest anunci durant el debat de totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2021 que se celebra al Congrés dels Diputats.

"Aquest és un Govern que treballa sense descans per a procurar que espanyols i espanyoles tinguin accés als mitjans de protecció necessaris per a prevenir el contagi", ha defensat la ministra portaveu de l'Executiu estatal. Així mateix, Montero ha explicat que el Govern estatal ha pres aquesta decisió després que la Comissió Europea confirmés per escrit aquest dimarts a la tarda no multarà l'Estat espanyol per incomplir la directiva comunitària.

"Saben que l'IVA de les mascaretes d'ús particular està regulat per normativa comunitària que prohibeix aplicar el tipus reduït a aquests productes i així ho reconeix la mateixa Comissió Europea en el seu escrit d'aquest dimarts", ha argument Montero, després de la petició de baixada de l'IVA a aquest producte d'ús obligatori per part de diferents sectors.

"Aquest Govern mai posarà a aquest país en risc per l'incompliment d'una norma sinó que actuarà de la forma correcta", ha continuat Montero entre el soroll de la bancada del PP.

La ministra d'Hisenda ha detallat que l'Executiu portarà dimarts que ve al Consell de Ministres un reial decret llei que rebaixarà l'IVA d'aquest producte al 4%. Així mateix, ha asseverat que aquest dijous s'abordarà la reducció del preu màxim de venda en la comissió interministerial de preus de medicaments.