Público
Público
Únete a nosotros

CAUSA CONTRA EL SOBIRANISME La jutgessa Lamela deixa Josep Lluis Trapero en llibertat sense fiança

La magistrada de l'Audiència Nacional rebutja la fiança que havia sol·licitat la Fiscalia de 50.000 euros, però manté les mesures que ja va decretar contra ell el passat el 16 d'octubre: compareixences quinzenals, retirada del passaport, prohibició de sortir d'Espanya i fixació de domicili i telèfon.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'ex-cap dels Mossos d'Esquadra Josep Lluis Trapero en la seva arribada a l'Audiència Nacional. - EFE

La jutgessa Carmen Lamela de l'Audiència Nacional ha deixat en llibertat l'ex-major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluis Trapero. La magistrada ha rebutjat la petició de la Fiscalia, que reclamava llibertat sota fiança de 50.000 euros.

Trapero ha declarat per tercer cop aquest divendres davant l'Audiència, investigat per dos presumptes delictes de sedició per l'actuació dels agents en les concentracions de protesta pacífica de setembre i pel referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017.

La jutgessa ha mantingut les mateixes mesures cautelars que ja va decretar en la segona compareixença de Trapero davant l'Audiència, el passat el 16 d'octubre: compareixences quinzenals, retirada del passaport, prohibició de sortir d'Espanya i fixació de domicili i telèfon. En aquella ocasió, la Fiscalia va demanar presó sense fiança.

Quatre mesos després, Lamela ha tornat a citar-lo per la imputació d'un nou delicte de sedició en entendre que va existir un "pla premeditat" per l'actuació dels Mossos i una "total inactivitat" per evitar la celebració del referèndum. En un acte va explicar en un acte que, "lluny d'això", l'actuació dels Mossos va ser dirigida a obstruir qualsevol actuació que bloquegés el pla estratègic cap a la independència.