Público
Público

JxCat i ERC acorden que els diputats suspesos cedeixin el càrrec temporalment

Els dos grups polítics ho proposen així a la comissió de l'estatut dels diputats que registren aquest dimecres al Parlament. La proposta complementa l'anunci de Roger Torrent, qui va dir que es demanaria un informe a aquesta comissió i que la decisió passaria pel ple.

El president de la cambra catalana, Roger Torrent (2i) al costat del vicepresident primer, Josep Costa (i), el vicepresident segon, José María Espejol-Saavedra (2d) i el secretari segon, David Pérez (2d), durant la reunió de la Taula del Parlament, celebrada aquesta tarda per abordar la qüestió dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem. EFE/Marta Pérez

públic

Finalment, els diputats suspesos pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena cediran el càrrec temporalment i acataran la decisió judicial. JxCat i ERC han plantejat aquest dimecres una proposta a la comissió de l'estatut dels diputats al Parlament, firmada per la postconvergent Marta Madrenas i la republicana Mònica Palacín

Els sis diputats suspesos pel Suprem, doncs, cedirien les seves funcions parlamentàries a un membre del seu grup que ells designin fins que es resolgui la seva situació jurídica. Aquesta decisió no és contradictòria amb la que va plantejar el president del Parlament, Roger Torrent, aquesta setmana, quan semblava que la decisió última penjaria d'un Parlament amb majories per votar en contra de la suspensió, ja que el debat i la votació es podrà celebrar d'igual manera tot i que la decisió dels diputats sigui una altra a la decisió de la cambra.

El text proposat pels dos partits planteja la possibilitat que el ple del Parlament pugui rebutjar la "suspensió dels drets i deures parlamentaris" de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva, però també preveu que aquests diputats puguin "designar" un membre del seu grup perquè exerceixi els seus "drets parlamentaris" mentre "duri la situació jurídica actual i no es resolguin els recursos presentats per les defenses"

[Estem treballant per ampliar aquesta informació]