Público
Público

Mor una dona pel brot de legionel.losi de Blanes

Hi ha altres cinc afectats per la malaltia a la mateixa població, a més d'un possible sisè cas

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El Hospital Comarcal de la Selva, en Blanes.

Una dona de 83 anys ha mort aquest divendres a Blanes (la Selva) afectada per legionel·losi, segons ha confirmat l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). La dona, que estava ingressada en estat molt greu des de dimecres, és una de les sis persones afectades per el brot de legionel·losis sorgit a la població.

Les sis persones afectades, d'entre 52 i 92 anys, tenen en comú que són d'edat avançada o pateixen una altra patologia de base. i que viuen a Blanes o hi han estat durant el període d'incubació de la malaltia.

Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d'octubre. Dos d'ells ja van ser donats d'alta, i altres tres estan encara hospitalitzats. També aquest divendres, s'ha conegut un altre possible cas de legionel·losi a la població.

Aquest divendres a les 16h es desconeixia encara l'origen del brot, tot i que el departament de Salut està investigant si pot haver-se originat en alguna de les torres de refrigeració del municipi. També s'han pres mostres dels vehicles de la neteja urbana.

La legionel·losi és una malaltia infecciosa que afecta els pulmons, i és potencialment mortal en les seves manifestacions més greus. En els casos lleus, es desenvolupa amb símptomes semblants als de la grip.

El bacteris que transmeten la malaltia proliferen especialment en aigües estancades i entorns humits, i es transmeten sovint a través d'instal·lacions d'aire condicionat, així com en piscines i spas. El nom de la malaltia, de fet, prové d'un brot epidèmic que el 1976 va afectar una convenció de la Legió Americana en un hotel als EUA, i que es va transmetre per l'aire condicionat de l'establiment.