Público
Público

El pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona serà un 'mapping' interactiu

Es projectarà a la façana de l'Ajuntament i es podrà veure de dos quarts de sis de la tarda fins a les deu o les onze de la nit, segons el dia. Ha tingut un cost de 100.000 euros

13-12-2022
El pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona serà un 'mapping' interactiu. Ajuntament de Barcelona

Des de fa uns anys, el pessebre de la plaça de Sant Jaume de Barcelona és una de les atraccions nadalenques més esperades pels barcelonins. Després de les boles de plàstic, del pessebre sense les tradicionals figures de pessebre i de les caixes de fusta, el d'enguany tampoc deixarà ningú indiferent. No hi haurà ni instal·lació física, sinó que per primera vegada tindrà un format virtual i interactiu, i es projectarà a través d'un mapping a la façana de l'Ajuntament.

Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, els ciutadans podran interectuar amb les figures del pessebre a través dels seus telèfons mòbils, modificant els continguts projectats a la façana. Per exemple, podran donar menjar al Tió, escriure la carta als Reis o posar el seu nom als personatges del pessebre. Concretament, podran fer-ho escanejant un codi QR que els dirigirà a una webapp.

El pessebre ha estat dissenyat per Onionlab i ha costat 100.000 euros, la meitat del pressupost de l'any passat. Es podrà veure de dos quarts de sis de la tarda fins a les deu o les onze de la nit, segons el dia, a partir d'aquest divendres i fins el 5 de gener.

Cap d'any a l'avinguda de Maria Cristina

Juntament amb el pessebre, l'Ajuntament ha explicat com serà la celebració de cap d'any i la cavalcada de Reis. Per acomiadar l'any 2022, el consistori recupera, després de dos anys d'aturada per la pandèmia, la festa de l'avinguda de Maria Cristina. Té com a eix temàtic l'agermanament entre els pobles, i és una creació original per a la ciutat de Barcelona de la companyia francesa Gruope F, sota la direcció de Christophe Berthonneau. Es tracta d'un espectacle creat per a Barcelona que comptarà amb pirotècnia, música i 200 drons. En aquest cas, el pressupost és de 480.000 euros.

La proposta s'estructura en dues parts de 12 minuts cadascuna. Cada minut estarà dedicat a una cultura diferent, simbolitzada a través de màscares que apareixeran a l'aire dibuixades pel vol de 200 drons. Una banda sonora creada expressament per Scott Gibbons acompanyarà aquesta posada en escena. Els 12 minuts posteriors a la mitjanit estaran dedicats als focs artificials que ompliran el cel de la capital catalana.

Sis noves carrosses a la cavalcada del Reis d'Orient

Els Reis d'Orient arribaran a Barcelona el dia 5 de gener a les 16:00 hores a bord del Pailebot Santa Eulàlia, que els aproparà fins al Portal de la Pau, des d'on faran un nou recorregut pels carrers de la ciutat amb carrosses noves, ja que les obres a la via Laietana han obligat a canviar-lo i no passarà pel centre de la ciutat, sinó que anirà pel Paral·lel.

L'itinerari recorrerà el passeig de Colom, seguirà per l'avinguda del Paral·lel i pujarà per la ronda de Sant Pau i carrer d'Urgell, girarà pel carrer de Sepúlveda fins a arribar a l'avinguda Reina Maria Cristina i finalitzarà a la Font Màgica de Montjuïc. El pressupost de la cavalcada és de 860.000 euros.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?