Público
Público

Rebuig a Nou Barris contra la violència masclista després d'una altra brutal agressió

És "inacceptable" que "la principal violència que vivim quotidianament i que és la que patim les dones, no estigui al màxim nivell" en les agendes dels polítics, afirma l'alcaldessa de Barcelona.

Rebuig a Nou Barris contra la violència masclista

Públic i efe

L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha reclamat que la lluita contra la violència masclista sigui una prioritat en l'agenda política i ha assegurat que si les víctimes fossin homes totes les institucions "estarien mobilitzant" per abordar el problema com "una qüestió de primer ordre ".

Colau ha fet aquestes declaracions aquest dissabte durant un acte de protesta convocat a la plaça Major de Nou Barris contra la violència que pateixen quotidianament les dones. L'última agressió, la d'aquest mateix divendres, contra una dona per part de la seva parella ha centrat, lògicament, les expressions de rebuig en aquest districte de Barcelona.

"Si això li estigués passant a qualsevol altre col·lectiu, un home polítics o un col·lectiu d'homes banquers, tot el país estaria militaritzat i totes les institucions mobilitzant tractant com un qüestió de primer ordre polític", ha assegurat l'alcaldessa.

En aquesta línia, ha assenyalat que és "inacceptable" que "la principal violència que vivim quotidianament i que és la que patim les dones, no estigui al màxim nivell" en les agendes dels polítics.

La víctima de la darrera agressió, que va ser apunyalada per la seva parella, es troba hospitalitzada en estat crític a l'hospital de Sant Pau. Estava embarassada de set mesos. El nadó que esperava ha mort a causa de l'agressió

Segons van informar els Mossos d'Esquadra, la víctima és una dona de 31 anys i el presumpte autor de l'agressió, acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, és un home de 33 anys.

Els Mossos van rebre un avís que alertava que s'estava produint una baralla a l'interior d'un domicili de Nou Barris. En el portal van trobar la dona embarassada, ferida, que intentava fugir del lloc.

A l'interior del domicili en el qual es va produir l'agressió els Mossos van detenir l'agressor, que s'havia atrinxerat en una habitació i s'havia autolesionat. El detingut va ser traslladat a un centre hospitalari.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?