Público
Público
repressió

La Fiscalia recorre el tercer grau de Bassa i Forcadell mentre el Suprem manté bloquejat el de la resta de presos polítics

Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez demanen al Tribunal Suprem que es resolgui amb "caràcter urgent" el recurs interposat per la Fiscalia, ja que es manté en suspensió cautelar el tercer grau. La Discalia també interposa dos recursos contra el tercer grau de Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Jordi Turull quan va ser rebut al seu municipi, Parets del Vallès, després de rebre el tercer grau. ACN
Jordi Turull quan va ser rebut al seu municipi, Parets del Vallès, després de rebre el tercer grau. ACN

acn i públic

Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez han demanat al Tribunal Suprem (TS) que resolgui "amb caràcter urgent" el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau que tenen concedit. Als escrits, la seva defensa recorda que es troben en suspensió cautelar del tercer grau des de finals de juliol. A més, apunta que el 14 d'octubre ja va presentar un escrit demanant que es resolgués el recurs de la Fiscalia i passades dues setmanes es manté pendent. Afegeix que segons l'apartat cinquè de la disposició addicional de la Llei orgànica del Poder Judicial, els recursos d'apel·lació relatius a la classificació dels penats s'han de tramitar "amb caràcter preferent i urgent".

Segons l'escrit, els tres presos es troben en una situació de "llimb penitenciari que condiciona greument la pròxima revisió de grau", ja que tenen reconegut el tercer grau, aprovat pel jutjat de vigilància penitenciària però la seva execució es troba cautelarment suspesa des de fa tres mesos. "La qual cosa, no deixa de ser paradoxal tenint en compte l'exquisida rapidesa amb què resol aquesta excel·lentíssima sala, a excepció de la resolució sobre la progressió del penat a tercer grua, que sembla trobar-se en una sort de permanent letargia processal", afirma.

Aquest dilluns també s'ha sabut que la Fiscalia ha presentat dos recursos d'apel·lació davant del Tribunal Suprem contra la progressió a tercer grau de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de l'exconsellera Dolors Bassa, un cop el jutjat de vigilància penitenciària va confirmar el règim obert la setmana passada. El ministeri públic insisteix en la gravetat dels delictes comesos i la importància de les penes de presó. També destaca que les internes segueixen sense considerar que els fets pels quals van ser condemnades siguin constitutius de delicte. El Tribunal Suprem serà qui decideixi sobre el fons de la qüestió, però la possible suspensió l'ha de dictaminar el jutjat de vigilància penitenciària.