Público
Público

Mas aposta pel regidor que frena Albiol a Badalona

Josep Pera dirigirà la política d'immigració

MARC USTRELL

Artur Mas ha escollit l'actual regidor de Ciutadania i Convivència de Badalona, Josep Pera, per ocupar el càrrec de director general d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, una àrea que dependrà de la conselleria de Benestar Social i Família. El seu nomenament posa fi a les especulacions que situaven Àngel Colom al capdavant d'Immigració, i permet col·locar com a responsable d'aquesta direcció general l'home que des del 2007 ha combatut el discurs xenòfob del Partit Popular de Badalona.

Josep Pera (CiU) ocupa actualment la regidoria de Ciutadania i Convivència en el govern municipal que formen el PSC, CiU i ERC a Badalona. Amb el seu nomenament, Artur Mas aposta per un perfil jove té 45 anys i amb vocació progressista en polítiques d'immigració.

El president de la Generalitat ha valorat la feina realitzada per Josep Pera durant els últims tres anys a l'Ajuntament de Badalona, malgrat que la ciutat hagi estat notícia arran del discurs populista del president del PP de la ciutat, Xavier García Albiol. De fet, Josep Pera ha realitzat la seva tasca des del vessant més tècnica, amb discreció i amb molta presència dins el teixit associatiu del col·lectiu immigrant. En aquest sentit, Pera ha evitat el cos a cos amb Xavier García Albiol, i als plens municipals ni tan sols ha estat el regidor més contundent amb les accions que el conservador ha portat a terme els últims mesos.

Casualitat o no, un dels primers a felicitar Josep Pera pel seu nomenament va ser García Albiol, que ahir al matí, en el seu primer acte electoral, va assegurar que havia trucat a Pera per donar-li l'enhorabona.

Tot i que el conservador va destacar el 'caràcter dialogant i la voluntat d'arribar a acords' de Josep Pera, García Albiol va aprofitar per criticar les seves accions al capdavant de la regidoria, i va assegurar que 'els seus plantejaments han fracassat a Badalona'. García Albiol va afirmar que Pera 'no ha dut a terme polítiques prioritàries en matèria d'immigració' i va pronosticar un futur negre a Catalunya: 'si no canvia el seu tarannà, tres quarts del que està passant a Badalona pot acabar passant a molts municipis catalans'.

Encara en referència al nomenament de Pera, García Albiol també va referir-se al col·lectiu musulmà i al suposat tracte de favor que els ha donat el regidor des que ocupa el càrrec. 'Ha tingut un tracte exquisit amb ells i deuen estar molt contents amb el seu nomenament', va assegurar el president del PP de Badalona, que sembla no acabar de pair l'obertura de mesquites.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias