Público
Público

Floquet de Neu reviu en una aventura contra la diferència

Barcelona acull el rodatge d'una pel·lícula protagonitzada pel goril·la albí

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Set anys després de la seva mort, el famós goril·la albí del Zoo de Barcelona passarà a la gran pantalla. L'argentí Andrés G. Schaer dirigeix Floquet de Neu, una pel·lícula interpretada per Elsa Pataky i Pere Ponce i pels nens Claudia Abate i Joan Sullà, juntament amb personatges d'animació en 3D.

El llargmetratge, dirigit a nens de fins a uns 11 anys, explica la lluita del protagonista per integrar-se entre els seus companys tot i la seva pell blanca. Per solucionar els seus problemes, el Floquet, acompanyat pels dos nens (Paula i Leo), haurà de visitar la Bruixa del Nord (Pataky) al Tibidabo, i haurà d'enfrontar-se al malastruc Luc de Sac (Ponce), que vol robar-li el cor a Floquet per superar la seva eterna mala sort. En l'aventura, els protagonistes, mig de carn i ossos, mig virtuals, passaran per l'Arc de Triomf, contemplaran Barcelona des d'un edifici de Sants, recorreran el barri de Gràcia i el Parc Güell, pujaran al Tramvia Blau i s'endinsaran pels boscos de la muntanya màgica.

'Cada personatge arrossega un aspecte que el fa patir', diu Schaer

'És una història que tracta la diferència des de tots els punts', explica el director, per deixar clar que no hi ha cap mena de missatge que pugui portar a una conclusió políticament incorrecta. Al contrari. En efecte, 'tots els personatges pateixen alguna diferència', diu. El nen és una mena de setciències, tremendament preocupat pel seu aspecte, a qui, 'al contrari que a tots els seus amics', no li agrada jugar a futbol. A la Paula, de qui està enamorat, el que no li agrada és saltar a corda i... 'juga a futbol'. Un dels amiguets és un panda vermell que, en realitat, és una pantera negra budista reencarnada en un cos equivocat.

El rodatge va començar fa dues setmanes i en durarà sis més i el film s'estrenarà el 2011. Ahir se'n va filmar l'última escena. 'Ara, quan ja tinguem material filmat en viu, podem començar a muntar les animacions', explica Schaer. Mentrestant, els actors treballen amb una dificultat afegida: 'És una mica difícil', admet la Claudia, perquè has de fer moviments i dirigir la mirada a coses que no hi són'. Hi seran en pantalla, però al rodatge, els peluixos o els coixins fan d'actors...