Público
Público

Salou vol netejar la seva imatge i trencar amb el turisme de borratxera

L'ajuntament aprova avui una ordenança cívica que vetlla pels bons costums

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Salou treu pit com a destinació de turisme familiar, passada ja la ressaca del Saloufest, la macrofesta que va dur fa dos mesos milers d'universitaris anglesos a la ciutat i que va afectar la imatge de l'anomenada capital de la Costa Daurada. El ple d'avui aprovarà l'Ordenança Cívica, que, segons el regidor de Turisme, Alberto del Hierro (PP), 'cuida els detalls'. L'Ajuntament exigirà vestir de manera adient per accedir a les dependències municipals. 'No es podrà anar al mercat sense samarreta', exemplifica el regidor. La prohibició, castigada amb una multa d'entre 100 i 500 euros, no afecta la via pública, però sí que es 'recomanarà' vestir amb correcció, a l'estil de Barcelona.

L'ordenança actualitza i unifica una sèrie de normes disperses i en crea de noves. La mesura la va proposar la Policia Local perquè 'hi havia incertesa a l'hora de sancionar, ara tot queda homogeni i pensem que és una bona eina a favor de la convivència'. Salou va ser pioner a prohibir el botellón a la via pública. Ara preveu també la prohibició d'estendre roba i penjar tovalloles als balcons o els drets i deures dels ciclistes, així com 'impedir que rebroti la prostitució'. Està previst sancionar els que venguin sexe i els que en comprin.

Es regula la manera de vestir en l'accés a les dependències municipals

'Vam començar a treballar al novembre en aquesta ordenança per assegurar la tranquil·litat dels veïns i dels vianants', diu l'alcalde, l'independent Pere Granados. L'objectiu és fer un municipi 'encara més amable i familiar', afegeix.

L'ordenança serà una dissuasió per al turisme de borratxera. L'any que ve tornarà el Saloufest, però en cap cas amb els ganxos publicitaris d'alcohol, des­control i sexe. 'No podem prohibir a cap hoteler que porti 8.000 clients', diu el regidor. 'Hi va haver una mà negra interessada a fer-nos mal', va recordar, en referència a 'la bona imatge de Salou'.

'No podem prohibir als hotelers portar 8.000 clients', diu el regidor de Turisme

Per això, la setmana vinent els responsables polítics i els tècnics de turisme es reuniran amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat per 'elaborar un pla estratègic que enforteixi la nostra bona imatge de turisme familiar' i, de resultes de la crisi, atreure el turista espanyol.

Salou intenta conciliar oci nocturn i descans amb el lema Maxim fun, minimum disturbance (Màxima diversió, mínima molèstia) i missatges com 'beu amb responsabilitat', 'flirteja amb responsabilitat' o 'balla amb control' en anglès, castellà i català.

Joaquim Boadas, president de la Federació de Locals d'Oci Nocturn, assegura que no és arran del Saloufest, però admet: 'Volem prevenir que es torni a parlar del Saloufest demonitzant-lo, perquè s'ha donat una imatge que no és. Cal que es parli del Saloufest com un element d'atracció turística ben gestionat'.