Público
Público

La sèrie 'Lost' protagonitza el segon dia de selectivitat

Els estudiants s'examinen de llengua estrangera, història i filosofia

PÚBLIC

La sèrie nord-americana Lost va protagonitzar ahir els exàmens de selectivitat. La prova estrella del segon dia, la de llengua estrangera, es va basar en una entrevista radiofònica a Matthew Fox, un dels protagonistes de la sèrie. I els ànims dels estudiants es van dividir: aquells que havien vist la sèrie somreien amb complicitat i aquells que no l'havien seguit es mostraven perduts.

'Força fàcil', va ser la valoració més repetida entre els estudiants. A més, la de llengua estrangera va ser una prova curiosa, ja que 45 minuts abans de començar els examinadors van detectar un error tipogràfic a l'examen. I és que a la pregunta 3 de l'apartat de comprensió oral, en lloc d'haver-hi escrita la paraula clues (claus), s'hi llegia cues.

Els examinadors van detectar un error tipogràfic a l'examen d'anglès

Llavors, el tribunal va procedir a escriure a les pissarres de totes les aules l'expressió 'cues=clues'. L'error va afectar tots els alumnes de Catalunya.

La presidenta d'un dels tribunals de l'Escola Tècnica superior d'Arquitectura de Barcelona, Elvira Guàrdia, va explicar que potser hi ha alumnes que exigiran una revisió, ja que quan s'ha alertat de l'error, alguns d'ells ja havien acabat i abandonat l'aula.

En sortir de l'examen, Claudia López es queixava de l'error i lamentava que 'als alumnes se'ls demani correcció i els professors s'equivoquin'. 'Sort que l'examen era molt fàcil', va concloure.

Els alumnes temen que pugi el preu de les matrícules universitàries

Abans de l'anglès, però, els alumnes van fer els exàmens d'història o història de la filosofia, segons l'elecció de cada alumne. A història, les dues opcions per escollir eren un fragment de Lo catalanisme de Valentí Almirall o un de Trenta i cinc anys de vida pública, d'Antonio Maura. Plató i Nietzsche eren les alternatives per a aquells que havien escollit examinar-se d'història de la filosofia.

Per Mario Segul, que vol estudiar Administració i Direcció d'Empreses, l'examen d'història de la filosofia, l'opció triada per la majoria, li va semblar 'senzill'. 'Em fa por que m'hagi resultat tan fàcil, potser és que no he fet les respostes bé', confessava a la sortida de la prova. I és que l'examen d'aquesta matèria es va basar en dos clàssics: La República de Plató i La genealogia de la moral, de Nietzsche.

Uns 30.000 alumnes acabaran avui la selectivitat. Però el posterior accés a la universitat es planteja complicat, ja que els estudiants temen que la matrícula augmenti fins a un 13% el curs vinent. Així ho va expressar ahir el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat) d'acord amb un estudi de la situació actual.

Després d'una trobada amb la secretaria d'Universitats, els estudiants van demanar la creació d'un sistema de beques propi a Catalunya, amb criteris més adequats a la realitat del territori.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?

Más noticias