Público
Público

El govern espanyol convida Puigdemont a defensar el referèndum al Congrés

La vice-presidenta de l'Executiu, Soraya Saenz de Santamaría compareix de manera excepcional al Congrés per suggerir al President de la Generalitat que miri d'aconseguir una reforma constitucional per poder dur a terme la consulta.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaria, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres EFE/Sergio Barrenechea

El Govern de Mariano Rajoy ha emplaçat aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a debatre i dialogar la seva proposta de referèndum sobre la independència a les Corts Generals. "És la forma de debatre en una democràcia consolidada", ha afirmat Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta de l'Executiu. És la resposta de l'Executiu a la conferència que pronunciarà el proper dilluns al Palau de Cibeles de Madrid Carles Puigdemont, i que tant ha molestat al PP.

La vicepresidenta i ministra per a l'Administració Territorial ha fet aquest oferiment també davant els actes previstos aquest divendres i dissabte a Barcelona en favor del referèndum.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría ha considerat que aquestes explicacions ha de donar-les el President en les Corts perquè hi hagi un diàleg i debat sobre el mateix, ja que aquest és el canal "democràtic" i no una sala municipal, en clara referència a la conferència que el president català oferirà dilluns a Madrid.

El President de Catalunya hauria d'aconseguir una reforma constitucional i si així ho decideixen les Corts i els ciutadans, ha dit la vicepresidenta, per poder dur a terme el referèndum.

"El Reglament del Congrés estableix mecanismes perquè aquesta proposta que afecta la pròpia estructura de l'Estat sigui coneguda i debatuda per les Corts, té clars precedents", ha afegit la vicepresidenta, en referència al debat sobre l'anomenat Pla Ibarretxe que va plantejar el Govern basc i va rebutjar la cambra baixa.

"La proposta és prou democràtica com per a que qualsevol persona pugui acceptar-la sense necessitat de tenir grans dots de persuasió", ha afegit Santamaría.