Público
Público

The Tyets, Maria Rodés, Sidonie, Magalí Sare i Crim, premis Altaveu 2023

El festival també reconeix el certamen maresmenc Poesia i + i la botiga barcelonina Ultra-Local Records

The Tyets.
The Tyets.

Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) acollirà del 8 al 10 de setembre la 34a edició del festival Altaveu. El certamen estival reconeix enguany els artistes locals The Tyets, Maria Rodés, Sidonie, Magalí Sare i Crim amb els tradicionals premis Altaveu. Els guardons s'entregaran el proper 7 de setembre al vespre en una cerimònia a Can Massallera.

La direcció del festival vol "reconèixer el talent emergent i la prometedora trajectòria de The Tyets", segons ha fet públic en un comunicat aquest divendres. "Amb el seu àlbum Épic solete han demostrat la seva capacitat per connectar amb el públic jove i altres generacions mitjançant melodies contagioses i propostes musicals contemporànies", han destacat. 

Innovació i trajectòria

L'organització també premia Maria Rodés "per la innovació musical i la riquesa emocional" dels seus temes, i Magalí Sare, de qui en reconeix "el seu infinit univers musical i la contribució única a l'escena actual". Alhora, l'Altaveu reconeix la banda Crim "per la capacitat de provocar consciència".

Per altra banda, homenatja els més de 25 anys de Sidonie amb el premi a la Trajectòria Musical. "Amb una dedicació incansable als fans i una energia viva i divertida als seus directes, Sidonie sempre deixa una empremta perdurable", remarquen els responsables del certamen de Sant Boi.

Per últim, el festival premia enguany la botiga barcelonina Ultra-Local Records, que "ha aconseguit convertir-se en un punt de trobada per als amants de la música i els músics", i també atorga el premi Alça la Veu al certamen maresmenc Poesia i +.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?