Público
Público

Volkswagen fabricarà un vehicle elèctric a Martorell a partir de 2025

La marca ha deixat clar que els plans queden subjectes "a les condicions generals i els incentius governamentals". El projecte comptarà amb ajudes públiques provinents dels fons europeus de recuperació. El conseller d'Empresa, Roger Torrent, ho qualifica de "transcendental" i afirma que la fabricació del vehicle elèctric "permetrà a Catalunya liderar la transició cap a la mobilitat sostenible"

Interior de la fàbrica de Seat a Martorell, en una imatge d'aquest 2021.
Interior de la fàbrica de Seat a Martorell, en una imatge d'aquest 2021. Àlex Recolons / ACN

Volkswagen ha confirmat aquest dijous la seva intenció de portar la fabricació d'un vehicle compacte elèctric a la planta de Martorell a partir del 2025 i un model SUV a la fàbrica de Pamplona. Així ho han explicat els principals directius de la marca en una roda de premsa des de Wolsfburg, on VW hi té la seu principal.

Torrent: "Garantirà el lideratge de Catalunya en la transició cap a la mobilitat sostenible"

Volkswagen ha deixat clar que els plans queden subjectes "a les condicions generals i els incentius governamentals" per desenvolupar aquests projectes. Precisament, la Comissió Europea ha donat aquest dijous llum verda a les ajudes públiques de 3.000 milions d'euros al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del vehicle elèctric i connectat. 

Es tracta d'un dels eixos del pla de recuperació del Govern espanyol i que estarà finançat en part pel fons de recuperació europeu. Brussel·les ha aprovat l'ajuda perquè permetrà "accelerar la transició a una mobilitat més sostenible i connectada" i després de constatar que "no distorsiona la competència".

En l'avaluació de l'esquema d'ajudes, la Comissió Europea ha conclòs que és "necessari per facilitar" la inversió en R+D+I, així com en la protecció mediambiental amb mesures d'eficiència energètica, entre d'altres.

Torrent ho qualifica de "trascendental"

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que l'anunci de Volkswagen "garantirà el lideratge de Catalunya en la transició cap a la mobilitat sostenible" i ha qualificat la decisió de la marca com a "transcendental". El conseller ha explicat que la fabricació del vehicle elèctric és "l'element més important de la cadena de valor", perquè té un "efecte tractor i genera una indústria al seu voltant que permetrà a Catalunya liderar la transició cap a la mobilitat sostenible".

En un comunicat, Torrent ha assegurat que Seat és un "soci estratègic" del Govern i que la prioritat de l'Executiu ha estat "garantir aquesta inversió". Per tot plegat, ha reclamat al Govern espanyol que "acceleri la convocatòria del PERTE", ja que és un "element imprescindible" per a aquesta inversió.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?