Público
Público

ICV carrega contra Puig i acusa el Govern de mentir

Joan Herrera defensa la mesura que va impulsar el seu partit

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

'¿No deia el senyor Puig que no servia per reduir la contaminació? Doncs si no serveix, què punyetes fan dient que durant una setmana no podem circular a més de 80?', es preguntava ahir el líder d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Herrera, secretari general de la formació que va impulsar, quan era al Tripartit, les limitacions a l'àrea metropolitana de Barcelona per reduir contaminació i accidents.

'Això demostra que ens han mentit', va refermar Herrera després de saber que el Govern havia decidit retardar l'ampliació dels límits de velocitat a la C-31 i la C-32 que s'havia de fer efectiva avui. Herrera va reclamar, segons informa ACN, 'una rectificació immediata, que es demanin disculpes, s'aparqui el populisme i s'entengui que quan una mesura és positiva s'ha de respectar'.

Herrera reclama una rectificació immediata i que es demanin disculpes

També va acusar el conseller d'Interior, Felip Puig, de 'tergiversar' les xifres d'accidentalitat viària per haver dit que aquest any passat els accidents en carretera han augmentat. 'Ho han fet, però en comparació amb la situació d'ara fa tres anys l'accidentalitat és menor', va afirmar Herrera. En una compareixença davant els mitjans de comunicació per anunciar la supressió del límit de 80 km/h a gran part de les vies d'entrada a Barcelona, Puig va fer aquesta afirmació referint-se al nombre d'accidents, però no va dir, fins que els periodistes l'hi van recordar, que el nombre de víctimes mortals s'havia mantingut en quatre, com l'any anterior, davant les 12 que es van registrar el 2007, abans de la limitació de circular a més de 80 km/h per hora. El primer any després de l'aplicació de la mesura van morir set persones en accidents a la zona 80.

'Un conseller d'Interior, que és el responsable de la seguretat en les nostres carreteres, ho pot fer tot menys una cosa: tergiversar xifres i no dir la veritat a la gent. I lamentablement és el que ha fet en les darreres hores el conseller Puig'. El líder ecosocialista va qualificar Puig de 'dogmàtic'.

Acusa Felip Puig de tergiversar les xifres d'accidentalitat a les carreteres

'El que no és rigorós és que en el mateix moment en què estan traient els senyals dels 80, ens estiguin dient que no es pot circular a més de 80, perquè estan acceptant que la mesura serveix per reduir la contaminació', va insistir. 'És a dir, que estan acceptant que allò que deien que era pel que no servia, resulta que ara sí que serveix'. Herrera es referia en aquest sentit a unes declaracions de Felip Puig en què relativitzava els efectes de la mesura sobre la qualitat mediambiental, malgrat que l'únic informe que hi ha sobre el tema diu que s'aconsegueix una reducció de l'11% en les emissions d'òxid de nitrogen i de partícules en suspensió.

L'exdiputat al Congrés va defensar que s'havien d'haver escoltat els criteris científics i 'fer les coses amb rigor'. 'Jo demano que es posposi la mesura, i que tinguem un govern mínimament seriós'.

Iniciativa per Catalunya vol portar el tema al Congrés, a través d'una pregunta que dimecres formularà la diputada per ICV-EUiA, Núria Buenaventura, a la ministra de Medi Ambient. La diputada vol que Rosa Aguilar es pronunciï sobre la supressió de la zona 80. 'Esperem una targeta d'amonestació al Govern d'en Mas', va dir Joan Herrera sobre aquesta qüestió