Público
Público
residències

El 70% dels infectats en residències són asimptomàtics, segons un estudi de l'Hospital Vall d'Hebron

L'estudi, que s'ha dut a terme en col·laboració amb l'atenció primària, també ha identificat que un 56% dels treballadors infectats pel coronavirus en centres residencials són asimptomàtics.

Una residència de gent gran a Sant Pere de Ribes durant la pandèmia. EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO
Una residència de gent gran a Sant Pere de Ribes durant la pandèmia. EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

europa press

Un estudi de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona en col·laboració amb l'atenció primària ha identificat que un 70% dels usuaris i un 56% dels treballadors infectats pel coronavirus en centres residencials són asimptomàtics. En una roda de premsa, la cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia del centre hospitalari, Magda Campins, ha reconegut que "pot haver-hi un biaix en aquest 70% d'asimptomàtics perquè hi ha símptomes de la Covid-19 que són difícils de detectar", per la qual cosa podria ser que aquest percentatge no fos representatiu.

No obstant això, ha destacat que és "l'estudi més gran en volum d'anàlisi a nivell mundial" amb unes 6.000 persones sectoritzades entre usuaris i treballadors de 69 residències tant públiques com privades de l'àrea d'influència de l'hospital entre el 10 i el 24 d'abril.

Els investigadors han realitzat proves PCR de diagnòstic de coronavirus a 3.214 residents i 2.655 treballadors dels centres -amb una mitjana de 500 al dia- per dur a terme l'estudi, dels quals un 23,9% dels usuaris i un 15,2% del personal han donat positiu.

Així mateix, Campins ha destacat que el volum d'asimptomàtics és "molt rellevant perquè pot ser la clau de la pandèmia", i ha augurat que el percentatge actual en la població probablement és molt elevat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?