Público
Público

'CAS DEL 3%' L'oposició no independentista celebra l'entrada de la Guàrdia Civil al Parlament

Ciutadans, PSC, CSQP i PP coincideixen a carregar contra el PDeCat per no permetre l'accés dels agents al Palau de la Generalitat. Els agents han requerit documentació de l'exdiputat del PDeCat Germà Gordó relacionada amb el 'cas del 3%'

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, avui a Madrid. EFE/Darwin Carrión

Els grups de l'oposició al Govern de Junts Pel Sí han coincidit, gairebé en la seva totalitat, en aplaudir l'entrada d'agents de la Guàrdia Civil aquest dijous al matí al Parlament, per requerir documentació de l'exdiputat del PDeCAT al Congrés Germà Gordó relacionada amb el 'cas del 3%', sobre el presumpte finançament il·legal de CDC. Tant PSC com PP, C's i CSQP han aplaudit l'operació, i han lamentat que el govern català hagi impedit els agents entrar igualment al Palau de la Generalitat.

Joan Coscubiela ha parlat de la "llarga ombra" de la "corrupció de CDC"

Per part dels socialistes, el portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, ha demanat "arribar al fons de la qüestió", segons ha dit en declaracions a la premsa, i ha aplaudit que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi permès els agents del cos armat accedir a la Cambra. En aquest sentit, Pedret ha censurat la diferent actitud de l'Executiu, que no ha permès els agents de la Guàrdia Civil entrar al Palau de la Generalitat, tot i que sí els ha garantit l'entrega dels documents requerits.

En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu adjunt del PP a la Cambra, Santi Rodríguez, que ha considerat "poc edificant" l'actuació del Govern de la Generalitat, de la qual n'ha culpat el conseller de Presidència, Jordi Turull (PDeCat). En declaracions a la premsa, Rodríguez ha carregat contra Turull per "pretendre donar instruccions per sobre de les autoritats judicials". I ha deixat caure que confiava que el vet a l'entrada dels agents al Palau no hagi estat motivat per la voluntat "d'amagar res" o "d'obstaculitzar" la investigació.

Coscubiela i "l'ombra de la corrupció" de CDC

Igualment ha aplaudit l'operació el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela (ICV), que ha parlat de la "llarga ombra" de la "corrupció de CDC", i ha etzibat al PDeCat que, "encara que vulgui", no podrà "fugir" d'aquesta mateixa ombra. A la vegada, Coscubiela ha demanat a aquest partit que assumeixi responsabilitats polítiques pel 'cas del 3%'.

Des de Ciutadans, la seva líder a Catalunya i cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, ha dit no sentir-se "sorpresa" per l'operació policial, i ha carregat contra el PDeCat per "tapar la corrupció amb l'estelada". Arrimadas també ha aprofitat per demanar noves eleccions autonòmiques i "acabar amb aquest procés esgotador", en referència al procés independentista.