Público
Público

FELIP VI A CATALUNYA Els CDR i l'ANC convoquen protestes contra la presència del rei a Tarragona

El president Quim Torra donarà a conèixer en les pròximes hores la decisió sobre la seva eventual assistència a la inauguració a Tarragona dels Jocs del Mediterrani i sobre quina mena de tracte pot mantenir amb el monarca 

Cartell de convocatòria de manifestació contra la presència del rei a Tarragona

PÚBLIC

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat a Tarragona una manifestació de protesta contra la presència del rei Felip a la inauguració dels Jocs del Mediterrani. Una cerimònia a la qual, eventualment, es podria produir una trobada del monarca amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que ja ha dit i reiterat que cas de poder parlar li transmetrà "que una part important de la societat catalana va rebre amb profund disgust el seu missatge del 3 d'octubre", en el qual va emparar la violència policial contra els ciutadans que exercien a les urnes el seu dret a votar.

"A la República de Catalunya no tenim rei", proclamen els CDR als cartells de convocatòria sobre imatges del rei Felip cap per avall i d'ell mateix amb del seu pare Joan Carles. 

Els CDR, que aquest dijous han cridat a la seva gent a protestar a Tarragona i altres ciutats contra l'alliberament dels condemnats de La Manada, han recomanat als manifestants que divendres portin cassoles i roba de recanvi de color.

"Que corri el Borbó", és el lema de la marxa, que hauria de partir a les 17 hores des de l'estació ITV de la ciutat.

L'organització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona també ha convocat una "passejada pacífica" de rebuig a la presència del rei, al parc de l'Amfiteatre a les 18.30, amb roba de color groc.

"A Catalunya, la màxima autoritat és el President Torra. Volem q sigui ell qui inauguri 'Tarragona2018' És una bona ocasió x mostrar amb orgull un gran llaç groc", han escrit a xarxes socials.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha expressat el desig que el president Quim Torra sigui present a la inauguració d'uns jocs en els quals participen atletes de 26 nacionalitats, tenint en compte que la Generalitat ha finançat en gran mesura els cost de les instal·lacions necessàries per a que tingui lloc l'esdeveniment esportiu. La nova delegada del Govern a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, ha dit que creu que Torra assistirà a la inauguració.

Reunió de Quim Torra amb Carles Puigdemont

Quim Torra però, que aquest dijous s'ha reunit amb Carles Puigdemont i Elsa Artadi  a Alemanya, ha afirmat que la incògnita sobre la seva presència no la resoldrà fins el mateix divendres.

És la segona visita de Torra a Puigdemont des que va prendre possessió com a president, i en aquesta ocasió ha assegurat que mantindrà reunions amb el seu antecessor a la Generalitat amb periodicitat mensual, de la mateixa manera que té el propòsit de normalitzar el contacte amb els "companys que es troben a la presó o a l'exili".

En aquesta ocasió han dedicat el seu temps de contacte directe a tractar sobre la  reunió que Quim Torra i Pedro Sánchez tenen previst celebrar a la Moncloa el proper 9 de juliol.