Público
Público

CONFLICTE LABORAL El comitè d'empresa del metro assegura que el cost per solucionar el conflicte és "ínfim"

El president del comitè ha assenyalat que l'increment salarial no es cap obstacle per a la negociació ja que ve limitat pels pressupostos generals de l'Estat, i ha tornat a demanar la dimissió de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Metro de Barcelona.

En una roda de premsa aquest dimecres, el comitè d'empresa del Metro de Barcelona ha assenyalat que els punts de conflicte que impedeixen tancar un acord amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) sobre el nou conveni col·lectiu de l'empresa no tenen cost o aquest és "ínfim". També assegura que l'increment salarial no es cap obstacle per a la negociació ja que ve limitat pels pressupostos generals de l'Estat.

Ho ha explicat Pere Ramon Dalmau, president del comitè, qui ha acusat la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, de mentir en exposar que el tema salarial és un dels obstacles per poder arribar a un acord. El comitè d'empresa assegura que sobre la taula no hi ha un increment salarial del 7% en quatre anys, com manifesta TMB, sinó un increment consolidat en taules del 4,5%. 

Per la seva banda, els sindicats argumenten que les seves propostes en la internalització de treballs subcontractats, en la precarietat dels nous torns i en la conciliació familiar representen "un cost ínfim i, en alguns casos, cap cost". El comitè ha demanat de nou la dimissió de Vidal i ha demanat a l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, que designi un altre interlocutor que permeti donar sortida al conflicte.

Trias dirigirà un prec a Colau

En un comunicat, el Grup Municipal Demòcrata ha assegurat que Trias dirigirà un prec a l’alcaldessa sobre la vaga de Metro. Concretament el prec demana: “Havent estat reprovada a la darrera Comissió d’Ecologia Urbana i Mobilitat la regidora i presidenta de TMB, Sra. Mercedes Vidal, entenem que ha de ser l’alcaldessa de Barcelona qui assumeixi a partir d’ara directa i personalment, les negociacions amb els representants dels treballadors de TMB, per tal de reconduir la situació i arribar a un acord que acabi amb les vagues de metro a la ciutat”

Per Trias la situació és "un desastre" i ha demanat a l’executiu buscar una solució definitiva a una vaga que està afectant a milers de ciutadans. “Si no hi ha interlocutors vàlids, Mercedes Vidal ha estat interlocutora inútil, cal que l’alcaldessa Colau la substitueixi i busqui la manera d’arribar acords”.