Público
Público

El Consorci del Palau acusarà finalment CDC pel cobrament de presumptes comissions de Ferrovial

El saquejador confès del Palau, Fèlix Millet, arribant a l'Audiència Nacional per una de les sessions del judici del cas.. EFE/Andreu Dalmau

EUROPA PRESS

El Consorci del Palau de la Música ha decidit aquest dimarts acusar CDC en el cas Palau pel cobrament de presumptes comissions de la constructora Ferrovial. La decisió ha tingut el suport de l'Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i part dels representants de l'Orfeó Català, mentre que la Generalitat s'ha abstingut, segons ha declarat als mitjans el tinent d'alcalde Jaume Asens.

S'ha decidit en una reunió extraordinària del consorci convocada a petició de l'alcaldessa, Ada Colau, en la qual els tres representants de la Generalitat s'han abstingut, i els dos del Ministeri hi han votat a favor, igual que els de l'Ajuntament, mentre que un de l'Orfeó ha votat a favor i quatre ho han fet en contra. Després d'aquesta decisió, el Consorci del Palau podrà canviar les seves conclusions en una sessió el divendres, després que la Generalitat rebutgés acusar CDC en una primera reunió del consorci a mitjan maig, fet que va desfermar una tempesta política.

"S'ha fet un acte de responsabilitat", ha assegurat Asens, que ha agraït a la Generalitat i al Govern central la posició que han adoptat, i que permet al Consorci acusar CDC i reclamar els 6,6 milions d'euros -que hauria rebut el partit en comissions- en l'execució de la sentència i intentar que puguin reintegrar-se al Palau de la Música.

Asens ha insistit que ha estat un acte de justícia i en què s'ha fet valer el dret del Consorci de personar-se com a perjudicat davant un tribunal, i ha subratllat que és un acte de coherència de la Generalitat i del Govern central i del membre del Orfeó Català que ha votat a favor. Ha explicat que la reunió ha tingut moments de "molta cordialitat i altres tensos en què hi ha hagut retrets", encara que sempre sense perdre les formes, tot i que s'han creuat acusacions per haver instrumentalitzat políticament aquest assumpte, i ha explicat que el Ministeri de Cultura i el Govern han llegit sengles textos per justificar les seves posicions.

Amb relació a l'argumentari de la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, en emetre el seu vot en contra d'acusar CDC, Asens ha dit que ha considerat que "no hi ha elements per canviar la posició que va adoptar en l'anterior reunió", i que ha posat en qüestió que hi hagués indicis suficients per acusar. Així mateix, Asens ha asseverat que en aquest cas hi ha un "un conflicte d'interessos", ja que el PDECat veu assegut a la banqueta d'acusats al partit del que procedeix,

També ha dit que la decisió del Govern representa una "bona notícia per als militants i simpatitzants del PDECat que volen passar pàgina d'un determinat passat" i demostrar que el partit s'ha refundat i no està disposat a assumir llasts d'aquest passat.