Público
Público

CUES AEROPORT BCN Llargues cues als controls de seguretat de la T1 de l'aeroport del Prat

Es tracta dels primers controls que passen els passatgers quan volen accedir a la zona d'embarcament, que gestiona l'empresa Eulen. Els treballadors asseguren que treballen "al 200%" en jornades que poden arribar a les 16 hores

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Cues a la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat, l'any passat. EFE/Andreu Dalmau

La terminal T1 de l'Aeroport de Barcelona-el Prat ha registrat en les últimes 24 hores episodis de cues en els controls de seguretat, que segons els treballadors de la concessionària Eulen han estat d'unes dues hores, però que Aena ha rebaixat a un límit de 43 minuts a les 11.00. Es tracta dels primers controls que passen els passatgers quan volen accedir a la zona d'embarcament, que gestiona l'empresa Eulen, i no tenen res a veure amb els controls de passaports, que va ser on es van produir també episodis de cues abans de l'estiu.

Les cues més denses en l'inici de la setmana s'han produït entre les 8 i les 12, segons els treballadors, que han assegurat que l'espera per part dels passatgers ha superat l'hora i mitja, fet que ha provocat enuig entre els usuaris , alguns dels quals han increpat els responsables de la seguretat. Aquests incidents es produeixen tot just uns dies després que el comitè de vaga de l'empresa anunciés la convocatòria d'aturades parcials de forma indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns, a partir del proper 4 d'agost.

Les aturades seran d'una hora de durada per evitar un caos a l'aeroport barceloní, i tindran lloc de 05.30 a 06.30; de 10.30 a 11.30; de 16.30 a 17.30, i de 18.30 a 19.30. Els treballadors reclamen més personal perquè asseguren que en l'actualitat treballen "al 200%", en jornades maratonianes que poden arribar a les 16 hores, i sotmesos a alta pressió i estrès. Els treballadors asseguren que estan "sota mínims" perquè, des que va entrar la nova concessionària, Eulen, fa un any, s'han produït "30 excedències, més de 35 baixes voluntàries i més de 30 baixes mèdiques per estrès i ansietat".