Público
Público

Debat d'investidura Casado i Rivera reiteren el seu 'no' a Sánchez i competeixen per liderar l'oposició al Govern

Els líders del PP i de Ciutadans -als que separen 9 escons- han carregat contra Sánchez de manera molt diferent. Casado amb un to assossegat ha criticat que "no es pot exigir a canvi de res" i Rivera l'ha acusat de "tenir un pla per liquidar Espanya".

Pablo Casado durant la seva intervenció en el debat d'investidura. SERGIO PÉREZ | REUTERS

MARTA MONFORTE JAÉN

El líder del PP, Pablo Casado, ha criticat Pedro Sánchez per estar tres mesos "jugant al gat i la rata" a la cambra baixa: "És una sessió d'investidura, no d'impostura, no pot exigir tot a tots a canvi de res", ha expressat el popular a la tribuna. El conservador li ha preguntat si "realment vol ser president del Govern" perquè "ha ignorat els seus socis habituals" i ha presentat "un artifici de mesures" en comptes d'un programa de govern pactat.

Casado ha carregat contra el socialista per les seves aliances de les que, al seu parer, "s'avergonyeix" i li ha preguntat sobre "els suports reals", repassant les crítiques històriques de Pedro Sánchez a Pablo Iglesias en seu parlamentària. "A mi em recorda aquesta conversió a una semblant a la que va tenir amb els independentistes", ha al·legat.

El líder de l'oposició ha assegurat el vot en contra del seu grup parlamentari: "Voatrem 'no', no estem d'acord en la política". El popular ha instat Sánchez a "donar a aquesta Cambra la informació de quin govern formarà i amb quins socis". "És la primera vegada en la història d'Espanya que un candidat a la presidència del Govern ve i després del seu discurs i de dues contrarèpliques encara no sabem amb qui va formarà Govern".

Casado, a més, li ha recriminat a Sánchez seva hipocresia sobre l'abstenció: "Senyor Sánchez, que vostè va dimitir per no abstenir-se després d'unes segones eleccions i d'oferir un govern de coalició", li ha recriminat. "Vostè té un projecte de ruptura per a Espanya", ha al·legat el popular, i ha acusat Sánchez de "donar carta de sobirania a una minoria", en referència als partits independentistes catalans. "No podem facilitar la seva investidura perquè seria molt perjudicial per a Espanya".

Rivera: "Sánchez té un pla i una banda per negociar a l'habitació del pànic"

Albert Rivera ha optat per un to dur per carregar contra Sánchez, a qui ha acusat de "tenir un pla i una banda" per negociar a "l'habitació del pànic" amb els quals "volen liquidar Espanya" per "arribar al poder, perpetuar-se i criminalitzar els rivals polítics". El líder de Ciutadans ha assegurat que el seu partit estarà en l'oposició contra el Govern, disputant el lideratge de la mateixa amb Casado, del qual el separen nou escons.

El líder de Ciutadans ha titllat de "pur teatre" el discurs de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de muntar "una cortina de fum gegant" mentre "es reparteix cadires amb Podemos i els independentistes": "Ens  oposarem al model d'Espanya que vostè vol, que és l'Espanya sectària, l'Espanya del divideix i venceràs".

El català ha assegurat que el seu grup parlamentari "desmuntarà" el 'pla Sánchez': "Ens oposem al seu pla, als seus socis i a la desigualtat", ha defensat Rivera des de la tribuna. Un discurs en què han estat molt presents Arnaldo Otegi, líder d'EH Bildu i Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya: "Amb els que vulguin liquidar aquest país no hi ha res a parlar: llei i justícia".

En el seu torn de contrarèplica, el 'taronja' li ha assegurat que el seu partit no donarà "cap xec en blanc" per facilitar l'abstenció que Sánchez li demandava: "Cal oposar-se a aquest Govern per l'Espanya que volen sembrar".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?