Público
Público
SEGONA ONADA CORONAVIRUS

Els morts tornen a superar el centenar, però cauen els hospitalitzats, el risc de rebrot i la velocitat de transmissió

La taxa RT se situa en 0,94 i per tercer dia consecutiu es troba per sota de l'1, el nivell que marca l'inici de la reducció dels contagis. Des de l'esclat de la pandèmia ja han mort gairebé 14.500 persones a Catalunya

Un box de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient amb Covid.
Un box de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient amb Covid. ACN

públic

Les darreres 24 hores, el Departament de Salut ha comunicat 104 noves morts per coronavirus, una xifra un altre cop molt elevada i més del doble de la notificada el dia anterior. Ara bé, la resta d'indicadors confirmen una certa tendència a la baixa, ja observada els darrers dies. Així, tornen a caure el risc de rebrot i la velocitat de transmissió de l'epidèmia i, més significatiu, el nombre de pacients ingressats als hospitals i, també, a les UCI catalanes. En concret, el risc de rebrot cau vuit punts i se situa ara en 731, un nivell molt elevat -a partir de 100 es considera que la situació és preocupant-, però clarament per sota dels 1.045 assolits fa un parell de setmanes. La taxa de transmissió -Rt- cau una centèsima i se situa en 0,94, de manera que ja acumula tres dies per sota de l'1, el nivell que indica que el volum de contagis començarà a reduir-se.

La incidència de casos a 14 dies baixa per primer cop molt lleugerament i està en 818,11. En paral·lel, s'han declarat 4.796 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 260.973 des de l'inici de la pandèmia. La dada és molt elevada, però baixa dels 5.000 que han estat la norma els darrers dies. L'11,39% de les proves que s'han fet en la darrera setmana han donat positiu. El total de morts s'apropa als 14.500 (14.482) després dels 104 comunicats. Pel que fa a la situació als hospitals catalans, hi ha 2.725 pacients ingressats per Covid-19, 45 menys que ahir, 471 dels quals a l'UCI, el que suposa una caiguda de 14.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?